Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Με ορίζοντα το 2030 παρουσιάστηκε χθες το σχέδιο δράσης για τον τουρισμό των Ιονίων Νήσων από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο της εκπόνησης στρατηγικών σχεδίων για τον ελληνικό τουρισμό σε κάθε μία από τις περιφέρειες της χώρας μας.

Με την επισήμανση ότι κινούμαστε πλέον σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός της καλής διαχείρισης του τουριστικού μας προϊόντος που πετύχαμε σε καιρό πανδημίας. Στο σχέδιο υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να καταστεί πιο σύνθετο, οργανωμένο κι επιμελημένο.

«Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαϊκό προορισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες, αξιοποιώντας και το γεγονός ότι διαθέτει το πέμπτο ισχυρότερο τουριστικό brand παγκοσμίως. Όμως, παρά τις θετικές εξελίξεις, υπάρχει μία σειρά ζητημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για τη διατήρηση της υψηλής δημοφιλίας του ελληνικού τουρισμού», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στην ομιλία του.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ανέφερε πως η μελέτη που παρουσίασε το ΙΝΣΕΤΕ είναι πολύ σημαντική τονίζοντας ότι απαιτείται ολιστική προσέγγιση για τη δημιουργία νέων υποδομών και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών. Ως ένα σπουδαίο εργαλείο χαρακτήρισε τη μελέτη ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης.

Σε μήνυμα που απηύθυνε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε ότι «τα Ιόνια έχουν τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσουν και να προσεγγίσουν νέες αγορές».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More