Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό βροχή για το Nοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, υπό βροχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα (9/1) το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Η κινητοποίηση, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συγκέντρωσε αρκετό κόσμο που εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την αποχώρηση γιατρών από το νοσοκομείο και την γενικότερη υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης  και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δ. Μπιάγκης, γιατροί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, εκπρόσωποι κομμάτων, αυτοδιοικητικοί, μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου, φορείς και συλλογικότητες.

Κατά την τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Μάκης Μπούκας, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της κινητοποίησης, επεσήμανε ότι «το μήνυμα της ανάγκης ενίσχυσης του νοσοκομείου έχει ήδη περάσει στον κόσμο. Είναι πια υπόθεση όλων των κερκυραίων που θα πρέπει να διεκδικήσουν ακόμα και την επαναφορά των γιατρών που έχουν αποχωρήσει. Ο διαχωρισμός των εργαζομένων στο νοσοκομείο σε καλούς και κακούς, σε ημέτερους και μη, ο χαφιεδισμός που έχει αναπτυχτεί πρέπει να τσακιστεί», σημείωσε ο κος Μπούκας, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εκφράσει στους γιατρούς και τους εργαζομένους, τις θερμές ευχαριστίες του Κερκυραϊκού Λαού για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Κατά την τοποθέτηση τους ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Ν. Πολυζος και η πρόεδρος του ενιαίου σωματείου εργαζομένων Ν. Ιωάννου αναφέρθηκαν στις συνθήκες κατά από τις οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και που έχουν οδηγήσει το τελευταίο εξάμηνο 14 γιατρούς στην έξοδο. Όπως επεσήμαναν “γιατροί και εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους“, τόνισαν ότι  “η προσπάθεια όλων των κερκυραίων πρέπει να συνεχιστεί και με την επομένη διοίκηση, προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο” ενώ κάλεσαν την αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού, “να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Να θυμίσουμε ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της αντικατάστασης του διοικητή του νοσοκομείου Λ. Ρουμπάτη από την Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, μέχρι σήμερα αναπληρώτρια διοικήτρια  στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More