Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συνάντηση ξενοδοχοϋπαλλήλων – ξενοδόχων για τα εργασιακά

Συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, με αντικείμενο τα εργασιακά προβλήματα που καταγράφονται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σταμάτης Πελάης, τόνισε ότι στο πλαίσιο της κερδοφορίας που καταγράφουν τα ξενοδοχεία όλου του νησιού, θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών, αλλά και στην επίλυση προβλημάτων που παρατηρούνται με τις εργασιακές σχέσεις, με παράλληλη έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, ανέφερε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αλλά και σύγκλιση όσον αφορά στην ανάγκη εφαρμογής της ΣΣΕ από το σύνολο των επιχειρήσεων, προαγωγής της εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο χώρο, αλλά και κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας.

Σε γραπτή της ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων, αναφέρει: «Μετά από σχετική πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 συνάντηση στα γραφεία του εργατικού κέντρου μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.
Η θέση της ΕΞΚ ήταν και παραμένει η πιστή τήρηση της υποχρεωτικής Γενικής Κλαδικής ΣΣΕ από όλα τα ξενοδοχεία και η πίεση προς τα αρμόδια όργανα του κράτους για ελέγχους παραβατικότητας.
Τονίσαμε επίσης την έντονη δυσκολία που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, όχι μόνο στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ευρώπη, με την εξεύρεση προσωπικού. ‘Ένα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες και στο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Η Πανελλήνια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο λήγει στο τέλος του έτους και οφείλουμε να μπούμε σε μια δίκαια διαπραγμάτευση για όλες τις πλευρές. Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει για όλους (εργαζόμενους και εργοδότες), λόγω του πολύ υψηλού πληθωρισμού, αλλά και των προηγούμενων δυο χρονιών της πανδημίας.
Σύγκλιση απόψεων υπήρξε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί από το κράτος για την τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για την στήριξη των εργαζομένων κατά τους χειμερινούς μήνες ανεργίας.
Τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν επικοινωνήσει με την Ένωση μας μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού εκφράζοντας τον προβληματισμό τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης επιστήσαμε την προσοχή στην διοίκηση του Συνδικάτου ότι παρότι αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν οφείλουμε να προστατεύσουμε τον προορισμό μας και τους πελάτες που μας επιλέγουν.
Δύναμη του ελληνικού τουρισμού είναι το αίσθημα φιλοξενίας που βγάζουν οι άνθρωποι του και πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να παραμείνει η εμπειρία των πελατών μας αυθεντική».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More