Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κίτρινο” το ντέρμπι με… Νότε-Χάγκινς!

 

Σε ένα ντέρμπι γεμάτος πάθος, ένταση αλλά και… νεύρα, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ με 77-70 στο… φλεγόμενο “Nick Galis Hall” στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι “κιτρινόμαυροι” πέτυχαν την έβδομη φετινή τους νίκη και πλέον κοιτάζουν… προς την τετράδα, έχοντας ρεκόρ 7-6. Από την άλλη, ο “δικέφαλος του βορρά” έχασε την ευκαιρία να ξεμακρύνει και έμεινε στο 7-6. Ο Ντι Τζέι Νότε ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του ματς έχοντας 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο αγώνας

Η ατμόσφαιρα ήταν… εκρηκτική, ακριβώς όπως και το ξεκίνημα του Άρη. Οι παίκτες του Καστρίτη έφτασαν πολύ γρήγορα σε ένα 7-0 που σήκωσε στο… πόδι του γήπεδο. Το τάιμ άουτ του Λυκογιάννη οδήγησε στην αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να πάρει γρήγορα και τρία φάουλ από τον Γκούντγουιν. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να κρατούν σταθερά το προβάδισμα και τον Χαντς να διατηρεί τους “ασπρόμαυρους” σε… κοντινή απόσταση (20-16).

Νότε και Σανογκό ηγήθηκαν στο σκοράρισμα για τους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι στις αρχές της δεύτερης περιόδου δημιούργησαν διψήφια διαφορά (27-16). Ο Ράιλι με δύο σερί τρίποντα έφερε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση… τεσσάρων πόντων (29-25), όμως η πίεση και τα κλεψίματα των παικτών του Καστρίτη οδήγησαν σε νέο σερί και το 34-25. Ο “δικέφαλος του βορρά” βρήκε κάποια σουτ που τον βοήθησαν στο να πάει στα αποδυτήρια όντας μόλις στο -1 (39-38).

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Γκούντγουιν να κάνει το τέταρτο φάουλ του, στα 42 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί πρόωρα στον πάγκο. Ο Σανογκό έπαιξε και… για τον συμπαίκτη του και μαζί με τον Νότε κρατούσαν τον Άρη με νύχια και με δόντια μπροστά στο σκορ. Παράλληλα, η αστοχία των δύο ομάδων από τη γραμμή των βολών δεν βοηθούσε στον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε μερικά κρίσιμα σουτ, κυρίως με τον Σάιμπερτ, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στο -3 (56-53). Όμως, στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Νότε διαμόρφωσε το 59-53 με buzzer-beater τρίποντο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αρκετά λάθη, ελέω πίεσης, αλλά και μεγαλύτερη… ταχύτητα σε ορισμένα χρονικά σημεία. Ο Άρης δυσκολευόταν να αυξήσει τη διαφορά, την ώρα που ο Χαντς έκανε… ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του (64-62, 34′). Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίλεπτο, οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 68-66. Ο Τζος Χάγκινς μετατράπηκε σε… άνθρωπο της τελευταία περιόδου και έκανε το 74-68 φτάνοντας τους 12 πόντους, 72 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Νότε έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίποντο λίγο πριν την εκπνοή και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-38, 59-53, 77-70

Ακολουθούν…
Άρης: Εκτός με Ολυμπιακό (29/1).
ΠΑΟΚ: Εντός με Λαύριο (29/1).//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More