Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Μόνο ένας γιατρός στο Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου

Mε έναν γιατρό λειτουργεί πλεον το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  της Καλαμάτας μετά την παραίτηση του διορισμένου σε αυτή τη θέση –πριν λίγους μήνες- δεύτερου γιατρού.

Το κρίσιμο για τη λειτουργία της κλινικής εργαστήριο, στελεχώνεται υποτυπωδώς, σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τη βοήθεια επεμβατικών καρδιολόγων από την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ανάλογα με τα περιστατικά, το Αιμοδυναμικό λειτουργεί μία με τρεις φορές την εβδομάδα ενώ τα έκτακτα ή σοβαρότερα περιστατικά διακομίζονται στην Αθήνα ή στο Παναρκαδικό.

Την ίδια στιγμή, με μόλις ένα ασθενοφόρο και με απολύτως ελλιπές προσωπικό καλούνται 40 περιοχές σε όλη τη χώρα να ανταπεξέλθουν στα έκτακτα περιστατικά όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Μεταξύ αυτών τόσο στη νησιωτική όσο και στην ηπειρωτική χώρα βρίσκεται σύμφωνα με την Κέντρο και η Πύλος.

Το ζήτημα πάντως, με τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα αφορά και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More