Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Καταστρέφουν τις διακοπές οικογενειών» – Ουρές χιλιομέτρων στο λιμάνι του Ντόβερ

Ουρές χιλιομέτρων καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο λιμάνι του Ντόβερ, με τις αρχές του βρετανικού λιμανιού του Ντόβερ να κατηγορούν από χθές Παρασκευή (22/07) τις γαλλικές αρχές ότι «καταστρέφουν τις διακοπές» πολλών οικογενειών λόγω της ανεπάρκειας προσωπικού στα τελωνεία, γεγονός που δημιούργησε τεράστιες ουρές αναμονής στην πόλη αυτή, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.

Πρόκειται για μια από τις περιόδους με τη μεγαλύτερη κίνηση για το λιμάνι, καθώς πολλοί Άγγλοι ξεκινάνε αυτή την χρονική στιγμή τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο λιμάνι αναχωρούν συνεχώς πλοία για τη Γαλλία, πριν διασχίσουν τη Μάγχη, οι επιβάτες πρέπει να περάσουν από το έλεγχο διαβατηρίων των γαλλικών τελωνείων. Αλλά «η ανεπάρκεια προσωπικού στα γαλλικά σύνορα καταστρέφει την έναρξη των διακοπών», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του λιμανιού σε ανακοίνωση.

«Σε ένα νέο κόσμο ελέγχων μετά το Brexit και την Covid, προσπαθήσαμε να αυξήσουμε κατά 50% τους σταθμούς ελέγχους στα γαλλικά σύνορα», ανέφερε η εταιρία διαχείρισης του λιμανιού του Ντόβερ στη Βρετανία αλλά «το προσωπικό είναι ανεπαρκές και απέχει από αυτό που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ένα ομαλό πρώτο θερινό σαββατοκύριακο».

«Τα γαλλικά τελωνεία μας εγκατέλειψαν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο επικεφαλής του λιμένα Νταγκ Μπάνιστερ στο BBC, κάνοντας λόγο για «κρίσιμο περιστατικό».

Συμβούλευσε τους επιβάτες να «αποφεύγουν να πηγαίνουν στο λιμάνι προς το παρόν» λόγω της τεράστιας ουράς αναμονής, με τουρίστες και φορτηγά εμπορευμάτων να έχουν μπλοκαριστεί στους δρόμους της περιοχής.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχουν κατακλίσει το Twitter αναρτήσεις και σχόλια ατόμων που επιχειρούν να φτάσουν στο λιμάνι του Ντόβερ, με έναν χρήστη να ξεσπά γράφοντας μια σύντομη ανάρτηση στο Twitter το πρωί της Παρασκευής (22/07)

«Είχα κλείσει με πλοίο των 8 από το Ντόβερ και είναι η απόλυτη συμφόρηση. Προχώρησα 50 μέτρα σε μία ώρα. Με αυτό τον ρυθμό, θα χρειαστώ 34 ώρες για να φθάσω στο λιμάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

@dfds_uk @DFDSUKUpdates I’m booked onto 8am ferry from Dover and it’s total gridlock. Moved 50 metres per hour. At this rate it’ll be 34 hours before I get to the port! I have a screaming toddler and 3 month old. Can you confirm you’ll put us on the next boat, whenever that is?

— bernard poon (@bernard_poon) July 22, 2022

Λόγω των προβλημάτων αυτών, η ακτοπλοϊκή εταιρία P&O Ferries συμβούλευσε τους επιβάτες «να έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον έξι ώρες για να περάσουν από τους ελέγχους ασφαλείας» καθώς και να έχουν μαζί τους νερό και φαγώσιμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More