Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταστροφική πυρκαγιά στον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Ισιδώρου στο Λονγκ Αϊλαντ

Σοβαρές ζημιές υπέστη η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου, στο χωριό Μπεθπέιτζ, στο Λονγκ Αϊλαντ, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της ομάδας της υπηρεσίας κατά των εμπρησμών, η πυρκαγιά ξεκίνησε στον πρώτο όροφο γύρω στη 1:40 μ.μ..Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 75 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστικών υπηρεσιών Bethpage, Levittown, Hicksville, Farmingdale και South Farmingdale. Το πίσω μέρος της εκκλησίας υπέστη ζημιές, ενώ διαφορετικού βαθμού ζημιές από καπνό, φωτιά και νερό σημειώθηκαν σε όλο το κτίριο. Στην εκκλησία δεν βρίσκονταν κανείς και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, δήλωσαν οι αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της εκκλησίας προσπάθησαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν.

«Είναι πολύ λυπηρό, είναι πολύ απογοητευτικό που δεν μπορέσαμε να το προλάβουμε νωρίτερα», δήλωσε το μέλος της εκκλησίας, Γιώργος Κατσαρός.

Μια εικόνα του προστάτη της εκκλησίας, αγιογραφημένη από τον ιδρυτή της εκκλησίας, σώθηκε από την καταστροφή, αν και ο κ. Κατσαρός λέει ότι βρισκόταν κοντά στη φωτιά.

«Είναι μία από τις μοναδικές εικόνες που δεν υπέστησαν ζημιές και ήταν τόσο κοντά στη φωτιά», σημειώνει ο κ. Κατσαρός. «Οπότε, αυτό από μόνο του είναι ένα θαύμα για εμάς».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα ιερά λείψανα του Αγίου Ισιδώρου που έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα σώθηκαν, επίσης, από τη φωτιά.

Πηγές: «News 12», «Newsday», Saint Isidoros Greek Orthodox Church/Facebook

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More