Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κηδεία Ελισάβετ: Τα δάκρυα της Μέγκαν, το πόνι της βασίλισσας και τα θλιμμένα κόργκι (εικόνες)

Η τελευταία υπόκλιση στη βασίλισσα Ελισάβετ σηματοδότησε τo τέλος μιας εποχής στη Βρετανία. Η βασιλική οικογένεια συνόδευσε τη σορό, παρουσία εκατοντάδων ξένων ηγετών και εστεμμένων, με ένα μεγαλοπρεπές τελετουργικό βρετανικής ακρίβειας δευτερολέπτου. Η βασίλισσα Ελισάβετ ετάφη δίπλα στον σύζυγό της Φίλιππο, σε μια ιδιωτική τελετή, παρουσία μόνο των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Νωρίτερα, οι κάμερες των φωτογράφων απαθανάτισαν στιγμές της βασιλικής οικογένειας, γεμάτες συγκίνηση, ενώ τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια ακόμη και τα κοσμήματα που φορούσαν οι πριγκίπισσες.

Θλιμμένη έφτασε μισή ώρα πριν την τελετή στο αββαείο του Γουέστμινστερ, η πριγκίπισσα Κέιτ μαζί με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της. Τίμησε την εκλιπούσα βασίλισσα φορώντας τριπλό μαργαριταρένιο κολιέ, από την προσωπική συλλογή κοσμημάτων της Ελισάβετ.

(AP Photo/Alberto Pezzali)

Η μικρή Σάρλοτ, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, φόρεσε καρφίτσα – πέταλο, στη μνήμη της προγιαγιάς της που λάτρευε τα άλογα.

(Phil Noble/Pool Photo via AP)

Τον εμφανώς συγκινημένο μελλοντικό βασιλιά Τζορτζ, καθησύχασαν η δούκισσα της Ουαλίας και η θεία του Σόφι του Γουέσεξ.

(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίστηκε στην κηδεία της αγαπημένης του γιαγιάς φορώντας πολιτικά, αν και ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, είχε επιτρέψει τόσο στον ίδιο, όσο και στον πρίγκιπα Άντριου να φορέσουν στρατιωτική στολή στην αγρυπνία της βασίλισσας.

(AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Όταν η σορός μεταφέρθηκε στον κιλλίβαντα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τη δούκισσα του Σάσεξ να δακρύζει.

Οι κάποτε αποκαλούμενοι “Φανταστικοί 4”, πάντως δεν αντάλλαξαν ματιές και τα δύο ζευγάρια κάθισαν σε διαφορετικές σειρές.

(Photo by Jon Super / POOL / AFP)

Αρχηγοί κρατών και βασιλείς έφτασαν από νωρίς στο Αβαείο του Ουέστμινστερ με πούλμαν. Εξαίρεση το ζεύγος Μπάιντεν, που έλαβε ειδική άδεια για να χρησιμοποιήσει την τεθωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα, που τα βρήκε σκούρα αφού κόλλησε στην κίνηση.

(Photo by Brendan Smialowski / AFP)

Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Βρετανοί αποχαιρέτησαν την αγαπημένη τους Βασίλισσα. Δεν έλειψαν όμως και τα απρόοπτα. Αστυνομικός λιποθύμησε κατά μήκος της διαδρομής προς το Αβαείο του Γουέστμινστερ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ άνδρας συνελήφθη καθώς προσπάθησε να πηδήξει πάνω από τα εμπόδια προτού η πομπή φτάσει στο σημείο.

(Photo by Jeff J Mitchell / POOL / AFP)

Το μαύρο πόνι της βασίλισσας Ελισάβετ, η Έμα, συνοδευόμενο από τον ιπποκόμο του, παρακολούθησε τη νεκρική πομπή να μπαίνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ και να οδεύει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

(Photo by Andrew Matthews / POOL / AFP)

Τα δύο κόργκι της βασίλισσας, η Σάντι και ο Μίουικ, μεταφέρθηκαν επίσης από το προσωπικό στους κήπους της βασιλικής κατοικίας για να περιμένουν την άφιξη της σορού της βασίλισσας.

(Peter Nicholls/Pool Photo via AP)

Λίγη ώρα μετά την κηδεία, το Παλάτι θέλησε με μια άγνωστη φωτογραφία να πει το τελευταίο “αντίο” μέσω Instagram στη βασίλισσα Ελισάβετ. «Μακάρι οι Άγγελοι να σε συνοδεύουν στην τελευταία σου κατοικία», είναι το μήνυμα της βασιλικής οικογένειας που συνοδεύει τη φωτογραφία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More