Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοζάνη: Καυστική η σάτιρα των αρμάτων της αποκριάτικης παρέλασης                                      

Δεκαοκτώ (18) άρματα κατασκευάστηκαν συνολικά για την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στην πόλη της Κοζάνης. Με τις πολυπληθείς ομάδες των καρναβαλιστών να συνοδεύουν τα άρματα που το καθένα θα παρουσιάσει και διαφορετική θεματολογία με την καυστική σάτιρα να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως η φασολάδα, η ΔΕΗ, οι ΑΠΕ, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να πετούν χαρταετό, το καλάθι του νοικοκυριού και ο Υπουργός Ανάπτυξης, η υπόθεση Κατάρ και ο Ερντογάν, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που με χιούμορ θα παρουσιαστούν και τα οποία επέλεξαν κυρίως οι άνθρωποι των Φανών να κατασκευαστούν για την φετινή Αποκριά.

Η πολιτική επικαιρότητα, πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με τα προβλήματα  της περιοχής,  ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες που με ιδιαίτερα σατυρική διάθεση διακωμωδούν και σαρκάζουν τα κακώς κείμενα. 

Άλλωστε η καυστική σάτιρα και ο αυτοσαρκασμός, αποτελούν το βασικό συστατικό της Κοζανίτικης Αποκριάς, που μαζί με τους Φανούς, το χορό το τραγούδι, το κρασί και τα κιχιά που προσφέρονται δωρεάν συνθέτουν το κλίμα των ημερών.

Πυρετώδης πάντως είναι η προετοιμασία από τον καλλιτέχνη κατασκευαστή Eno Shkodrani (Ένο Σκοντράνι) που βάζει τις τελευταίες πινελιές, μαζί με τους εργαζόμενους στον Δήμο Κοζάνης, σχολιάζοντας την θεματολογία και την  έξυπνη σάτιρα των κοζανιτών, όπως ο ίδιος δηλώνει. 

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More