Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Οι σπουδές σε προκάτ και η απουσία μεγάλης βιβλιοθήκης ενοχλούν τους φοιτητές

Τα θετικά και τα αρνητικά της φοίτησής τους στο Τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας, το οποίο ιδρύθηκε μετά την τριχοτόμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, σταχυολογούν φοιτητές και φοιτήτριες και στέκονται τόσο στην εμφάνιση των εγκαταστάσεων , όσο και στην ουσία των παρεχόμενων σπουδών.

Η φιλοξενία της λειτουργίας του Τμήματος σε Προκάτ, αλλά και η έλλειψη εξωραϊσμού του εξωτερικού χώρου ενοχλεί τους φοιτητές. Αντιθέτως, το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του Τμήματος είναι εντός της πόλης άρα αποφεύγονται οι μετακινήσεις είναι κάτι που τους ικανοποιεί. «Λιγότερος χρόνος στις μετακινήσεις, περισσότερος για μελέτη, διάβασμα και ξεκούραση» λένε επισημαίνοντας τα θετικά των σπουδών σε μια επαρχιακή πόλη.

Η έλλειψη μιας μεγάλης Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης είναι κάτι που επισημαίνουν με δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr , όπως επίσης και η ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του φαγητού που προσφέρεται δωρεάν στη Λέσχη. «Θα συνεχίσουμε να τρώμε εκεί» δηλώνουν γνωρίζοντας καλά πόσο σημαντικό είναι για την οικογένειά τους ο περιορισμός των εξόδων.

Αυτό που βάζουν ως στόχο δεν είναι τόσο η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, όσο η ολοκλήρωση των σπουδών και η πραγματοποίηση ενός Μεταπτυχιακού στα αντικείμενα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, όπως δηλώνουν, χωρίς να λείπουν κι εκείνοι που σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι θέλουν να εργαστούν «θα κοιτάξουμε πρώτα πάνω στο αντικείμενό μας» λένε με μια δόση ανησυχίας στο άκουσμα ότι στο  café που τους συναντήσαμε σερβίρουν δύο απόφοιτες του ιδίου Τμήματος.

Τέλος, σημειώνουν την ικανοποίηση τους από την παρουσία τους στην Κομοτηνή, «είναι μια φοιτητούπολη» λένε και προσθέτουν ότι «το ενοίκιο που καταβάλλουν το βρίσκουν «λογικό»” σημειώνοντας με νόημα «θα μπορούσαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και λίγο πιο φθηνά να τα  διαθέτουν  προς ενοικίαση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More