Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Χριστουγενιάτικες διακοπές ξανά σχεδιάζουν φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θράκης

Ολιγοήμερες αποδράσεις εντός κι εκτός Ελλάδας ετοιμάζουν οι φοιτητές του ΔΠΘ με την επιστροφή τους στα πάτρια λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετρούν ανάποδα και «σβήνουν» τις μέρες που περνούν μέχρι να βρεθούν και πάλι κοντά σε γονείς, αδέρφια και φίλους. Μιλώντας στο www.ertnews.gr, σημειώνουν ότι θα είναι το πρώτο εορταστικό δωδεκαήμερο με τον εφιάλτη του κορονοϊού να μην ανατρέπει σχέδια, εξόδους και συναπαντήματα.

«Καιρός ήταν! Μας έχουν λείψει τέτοιου είδους αποδράσεις», δηλώνουν και κανονίζουν για Παρίσι, Λάρισα κι Αθήνα, αλλά και για τα πιο κοντινά στις περιοχές τους χιονοδρομικά, ομοίως και για τα χριστουγεννιάτικα χωριά, «Ονειρούπολη», «Μύλος των Ξωτικών» κ.α..

Με το κόστος, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, να επιβαρύνουν 100% τους γονείς, τους ίδιους να έχουν αποθηκεύσει ελάχιστα και να μην κρύβουν ότι: διαβάζουν τα μαθήματά τους «περιμένοντας να έρθουν οι μέρες αυτές» σημειώνοντας ότι λίγη ξεκούραση επιβάλλεται.

Βρίσκουν την Κομοτηνή «όμορφη», απολαμβάνουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, «αλλά», όπως λένε, «αν δεν αλλάξεις παραστάσεις οι διακοπές δεν είναι διακοπές». Έτσι, οικογενειακή ανάπαυλα, φαγητό της μαμάς, έξοδοι με φίλους, αλλά και επισκέψεις σε /με φίλους που σε χρηστουγεννιάτικους προορισμούς.

Όπως λένε: «Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει οικονομικό απόθεμα, υπάρχουν πολλοί συμφοιτητές και πολλές συμφοιτήτριες και σε άλλες πόλεις έτοιμοι να φιλοξενήσουν και να φιλοξενηθούν, να ξεναγήσουν και να ξεναγηθούν και να περάσουν μαζί τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες διακοπές, μέχρι τις επόμενες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More