Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ.Μανδαλιανός: Απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού ξυλοδαρμού υπαλλήλου καθαριότητας από πολίτη

Στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού ξυλοδαρμού υπαλλήλου της Καθαριότητας, ο οποίος κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου αποκομιδής των απορριμμάτων, έπεσε θύμα βίαιης φραστικής και σωματικής επίθεσης από δημότη, με το αιτιολογικό ότι «ενοχλήθηκε από τον ήχο του απορριμματοφόρου» προέβη ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Μόνο αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η βίαιη επίθεση που δέχθηκε χωρίς κανένα λόγο υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου μας, όταν κατά τη διάρκεια της αποκομιδής, δημότης του επιτέθηκε με τη φαιδρή αιτιολογία ότι τον ξύπνησε ο ήχος του απορριμματοφόρου», δήλωσε ο κ.Μανδαλιανός προσθέτοντας πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από τη δημοτική αρχή η οποία στέκεται στο πλευρό του δημοτικού υπαλλήλου.

Πρόσθεσε, δε, ότι « ο σεβασμός στους σκληρά εργαζόμενους της καθαριότητας – όπως και σε κάθε εργαζόμενο – είναι αδιαπραγμάτευτος και οφείλουμε όλοι να τον υπερασπιζόμαστε και να τον επιδεικνύουμε. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Επίσης, συμπληρώνει πως θα εξαντληθεί κάθε ενέργεια, ακόμη κι αν χρειαστεί προσφυγή στη δικαιοσύνη, για την υπεράσπιση των εργαζομένων «οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες φροντίζουν για την καθαριότητα και την υγιεινή του δήμου μας, εκτελώντας τα καθήκοντά τους με εργατικότητα και προσήλωση».

Η είδηση της επίθεσης σε βάρος εργαζομένου από πολίτη που ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκανε το απορριμματοφόρο έγινε γνωστή το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστο Δεμερτζή, μέσω ανάρτησης στο facebook.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου η οποία αναφέρει ότι ο υπάλληλος της Καθαριότητας είναι πατέρας τριών παιδιών με ειδικές ανάγκες και πως τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το Σωματείο των Εργαζομένων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, τον συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε καταγγελία ώστε να γίνουν συστάσεις στον δημότη για να μην το επαναλάβει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More