Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Αυτοργανωμένο Φεστιβάλ «Πολυφωνία τεχνών: ομορφιά εν τη ενώσει» στη Μυτιλήνη

Η Ανοιχτή Ορχήστρα ταξίδεψε στη Μυτιλήνη για να συμμετάσχει στο Αυτοργανωμένο Φεστιβάλ «Πολυφωνία τεχνών: ομορφιά εν τη ενώσει» που  πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Ταξιδεύει για μια συνάντηση-γιορτή με τη διαπολιτισμική χορωδία Cantaλαλούν, την ομάδα εικαστικών POLIANA και το Circus Lesvos, για να συνδεθεί, να αναπνεύσει, να διερευνήσει τρόπους να συνυπάρξει.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ “ενάντια στην απομόνωση και τον εγκλεισμό των τελευταίων ετών, ενάντια στην αποξένωση και τον ατομικισμό που μας περικλείουν, επιλέγουμε τη συνάντηση, τη σύμπραξη, το μοίρασμα. Μοιραζόμαστε τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς μας και στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο με ενσυναίσθηση.  Ενάντια στις λογικές που καλλιεργούν το ρατσισμό και τους διαχωρισμούς, αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετικότητα και το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό ως χαρακτηριστικά που συνθέτουν κοινότητες αλληλεγγύης, το δημόσιο χώρο ως τόπο για συνύπαρξη, ανταλλαγή και συνδημιουργία και τη μουσική ως την κοινή γλώσσα που μας ενώνει.  Στεκόμαστε αλληλέγγυα προς όλους τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες και προς κάθε άτομο που υποφέρει ή διώκεται άδικα. Είμαστε εδώ και δηλώνουμε ηχηρά το παρόν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν κλείνουμε τα μάτια σε όσα μας κάνουν να ασφυκτιούμε. Η ζωή μας ανήκει. Κι εμείς τραγουδάμε γι’ αυτήν, παίζουμε κι αντιστεκόμαστε”.
Το πρόγραμμα αύριο Κυριακή 26/6:
– 10.30-12.30: Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από ομάδα POLIANA
– 12.30-2.00: Ανοιχτή Ορχήστρα και Χορωδία Cantaλαλούν τραγουδάνε και παίζουν στον φιλόξενο χώρο PAREA, στον λόφο απέναντι από το προσφυγικό camp
– 17.00-19.00: εργαστήριο ακροβατικών με παιδιά από το CIRCUS LESVOS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More