Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λουτσέσκου: «Η ΑΕΚ άξιζε τη νίκη αλλά την πήρε από δική μας ασίστ»

 

Ο Ρουμάνος τεχνικός, σε δηλώσεις που παραχώρησε στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχθηκε πως η “Ένωση” άξιζε τους τρεις βαθμούς της νίκης, ωστόσο τόνισε πως ο ΠΑΟΚ συνέβαλλε με τα λάθη του στο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια κρίνονται από στιγμές. Υπάρχουν χαρακτηριστικά που πιστεύεις ότι έχεις και άλλα που δεν έχεις και να σε εκπλήξουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Δεν με εξέπληξε το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Εμείς με την ανάπτυξη από την άμυνα προσπαθώντας να βρούμε κενούς χώρους και η ΑΕΚ με το πρέσινγκ.

Οι λεπτομέρειες κρίνουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δύο ευκαιρίες που είχαμε. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε σε ένα μοτίβο που βόλευε την ΑΕΚ.

Έγινε ένα τριπλό λάθος στη φάση του γκολ, δεν έπρεπε να βιαστούμε να παίξουμε τη μπάλα σε εκείνη τη φάση. Το γήπεδο έδωσε επίσης ενέργεια στην ΑΕΚ, ενώ εμείς κάναμε ένα ακόμα λάθος το οποίο δεν πληρώσαμε σε εκείνο το σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο ένα λάθος μας, μας κόστισε ξανά και έγινε το 2-0. Σε γενικές γραμμές είναι μια νίκη που η ΑΕΚ την άξιζε, αλλά την πήρε από μια μεγάλη ασίστ από εμάς».

Για τους στόχους και αν γίνεται χτίσιμο για τη νέα σεζόν: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ για στόχους ή για τίτλους τη συγκεκριμένη σεζόν. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί λόγω απειρίας να γίνονται λάθη. Όμως το σημαντικό είναι να μαθαίνεις από αυτά τα λάθη. Πρέπει να υποστηρίξουμε όποια λάθη γίνουν. Η ομάδα θα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Είμαστε μια νέα ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι όμως προετοιμαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη.

Υπήρχαν παράγοντες και προβλήματα που καθόρισαν την πορεία μας έως σήμερα. Θα έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας στη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν πολλές ομάδες και μπορώ να σας δώσω παραδείγματα όπως η Σίτι το 2016, η Άρσεναλ πέρυσι, που δεν κέρδισαν κάτι, αλλά τώρα έχουν βρει μια ροή.

Πρέπει να πιστέψουμε στη δουλειά και να έχουμε αυτοπεποίθηση στο πλάνο που έχουμε. Δεν μπορώ όμως να σας δώσω στάνταρ χρονικό διάστημα για το πότε θα σταθεροποιηθούν τα πάνω και τα κάτω μας».

Για το πλάνο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ: «Είναι πάνω – κάτω η ίδια ομάδα που κέρδισε πριν δύο εβδομάδες στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην λειτουργούν τα πράγματα όπως θέλουμε. Τα γκολ μπήκαν από λάθη μας.

Δεν ήμασταν καλοί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε, να ξυπνήσουμε άμεσα. Ο κάθε παίκτης μπορεί να κάνει λάθη. Πρέπει να τα βελτιώσουμε. Δεν αξιολογήσαμε καλά την κατάσταση στη φάση που έφερε το πρώτο γκολ. Βιαστήκαμε να παίξουμε και δεχτήκαμε το γκολ».

Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, τι σχόλιο κάνει: «Δεν κοιτάζω την κατάταξη».

Για την έκβαση του αγώνα: «Τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι φυσικό να είμαι απογοητευμένος. Δεν βγαίνουν κάποιες φορές τα πράγματα που έχεις σχεδιάσει. Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι και να συνεχίσεις».

Σε ερώτηση για τους Σοάρες και Κωνσταντέλια: «Για τον Κωνσταντέλια δεν είναι σωστό να πούμε κάτι. Είναι 19 χρονών. Έπαιξε βασικός σε ένα δύσκολο γήπεδο. Έχει ταλέντο και προσωπικότητα για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο. Είχε και καλές και κακές στιγμές. Ίσως να πρέπει να βελτιώσει τις αποφάσεις του στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Ράφα Σοάρες είναι ισορροπημένος παίκτης δεν εμπλέκεται σε κάποιο λάθος. Περίμενα τέτοιο παιχνίδι και σήμερα από εκείνον».

Για την ατμόσφαιρα: «Πάντα στην Ελλάδα στα ντέρμπι είναι εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα. Έχουμε παίξει πολλά τέτοια παιχνίδια σε ανάλογο κλίμα. Είναι φανταστικό το γήπεδο και δίνει ενέργεια στην ΑΕΚ. Τα ντέρμπι στην Ελλάδα κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από το συναίσθημα και τα γήπεδα διαδραματίζουν ρόλο σε αυτό».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More