Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λύτρας,δικηγόρος μητέρας για υπόθεση Κολωνού: Θα καταθέσουμε σύντομα νέο αίτημα αποφυλάκισης – Έχει αναγνωρίσει και άλλα πρόσωπα η 12χρονη

Συνεχίζουν να προκαλούν σοκ σε ολόκληρη τη χώρα οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό. «Η συμπληρωματική κατάθεση του κοριτσιού άνοιξε ένα νέο κύκλο συλλήψεων και νομίζω ότι θα συνεχιστεί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε – γιατί δεν μπορώ να πω κάτι σε σχέση με τη δικογραφία – έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα. Συνεπώς περιμένουμε και νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες ή μέρες. Όσον αφορά στη μητέρα της 12χρονης που εκπροσωπεί ενημέρωσε πως «θα καταθέσουμε εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

Όπως ανέφερε «το θέμα είναι ότι «έχει ξεκλειδώσει» η 12χρονη και αναγνωρίζει πολλά άτομα δυστυχώς, που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της. Περιμένουμε πλέον να δούμε τώρα τα αντανακλαστικά των εισαγγελικών αρχών για να γίνουν οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Όπως είπε ο κ. Λύτρας « είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια δυστυχώς σε τέτοιες ηλικίες που έχουν πέσει θύματα των συγκεκριμένων ανθρώπων».

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης «Τόσο το κορίτσι όσο και τα αδέλφια της δεν έχει αναφερθεί κανένα τους στη μητέρα». Για τις καταθέσεις που βρέθηκαν στο λογαριασμό της μητέρας, η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις.

Όπως εκτίμησε «Αργά ή γρήγορα η μητέρα θα αποφυλακιστεί». Ενημέρωσε ότι «Υπήρχε και μία εισήγηση από μία εκ των τριών δικαστών, που είχε την άποψη στην προσφυγή που είχαμε κάνει, το ότι η μητέρα πρέπει να αποφυλακιστεί και δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι και λίγο σε μία τέτοια υπόθεση, μία δικαστής να έχει αυτή την άποψη. Παρά ταύτα, οι δύο άλλοι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη. Εμείς θα καταθέσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες εκ νέου αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης της μητέρας και ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή η μητέρα προ δικαστηρίου θα αποφυλακιστεί».

«Επισκέφθηκε η 12χρονη τη μητέρα της στη φυλακή»

Όπως ενημέρωσε ο κ. Λύτρας «υπάρχει σχεδόν καθημερινή επικοινωνία τηλεφωνική της 12χρονης με την μητέρα της και πριν από κάποιες ημέρες την επισκέφθηκε η 12χρονη στη φυλακή μετά από συστάσεις και της ψυχολόγου που την παρακολουθεί από την αστυνομία»

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More