Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι που ο τουρισμός; Μια Ελλάδα χωρίς καλοκαίρι; (audio)

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τι σημαίνει μια Ελλάδα τυχόν χωρίς καλοκαίρι;

Ραδιοφωνικός διάλογος για το τουριστικό μοντέλο στη χώρα μας, όπως καθιερώθηκε, αλλά και για τον τρόπο που δείχνει να αλλάζει. Αφορμή ήταν η επιτυχημένη φετινή τουριστική χρονιά για τη χώρα μας, μετά δύο έτη περιορισμών και πτώσης της κίνησης λόγω της πανδημίας, αλλά και η ανάδειξη για ακόμη μια φορά των αρνητικών επιπτώσεων της τροπής που παίρνει ο τουρισμός στην Ελλάδα. Στη συζήτηση πήραν μέρος:   

Στάθης Καλύβας

-Ο Στάθης Ν. Καλύβας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και κάτοχος της έδρας Gladstone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. κ. Καλύβας πήρε μέρος στο αφιέρωμα που δημοσίευσε τον περασμένο Αύγουστο η εφημερίδα Καθημερινή «Τουρισμός: -Τα ρεκόρ και οι φόβοι της επόμενης ημέρας -Ποιο μοντέλο τουρισμού θέλουμε» με άρθρο του που είχε τον τίτλο «Μια Ελλάδα χωρίς καλοκαίρι» και το οποίο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.   

Πάρις Τσάρτας

O Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και από τους πρώτους πανεπιστημιακούς που εισήγαγαν το αντικείμενο της Τουριστικής Πολιτικής στα ελληνικά ΑΕΙ. Ο κ. Τσάρτας, είχε δημοσιεύσει την επόμενη Κυριακή στην Καθημερινή άρθρο, από κοινού με την Επικ. Καθηγήτρια  Ευθυμία Σαραντάκου, με το οποίο γινόταν αντίλογος σε πολλά σημεία του αφιερώματος και τονίζονταν οι πολλαπλές ευεργετικές επιπτώσεις από την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.   

Ο σχετικός «λόγος και αντίλογος» επαναλήφθηκε ζωντανά στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο», καθώς η κυρίως τουριστική σεζόν ολοκληρώνεται, αλλά και το καλοκαίρι μας άφησε ως εποχή την Πέμπτη 22/9.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More