Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεξικό: Αναστολή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου  λόγω ηφαιστειακής τέφρας

Η πτώση ηφαιστειακής τέφρας στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου της Πουέμπλα ανάγκασε τις αρχές να αναστείλουν τη λειτουργία του.

Ο κυβερνήτης της Πουέπμλα το γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο Twitter , ενώ το φαινόμενο απο το ηφαίστειο Ποποκατάπελ παρουσιάζει έξαρση, σε αντίθεση με τις πρώτες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για ασθενή ηφαιστειακή εκρηκτική δραστηριότητα.

Προχθές Κυριακή, οι μεξικανικές αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο, ο κώνος του οποίου βρίσκεται σε συγκριτικά μικρή απόσταση –κάπου 70 χιλιόμετρα– από την πρωτεύουσα, καθώς αναδίδεται ηφαιστειακή τέφρα και εκτοξεύονται λιωμένα υλικά που υπάρχει κίνδυνος να απειλήσουν την αεροπορική κίνηση και τον πληθυσμό.

Η επανέναρξη της δραστηριότητας στο ηφαίστειο είχε ήδη οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Μπενίτο Χουάρες της πρωτεύουσας για μερικές ώρες το Σάββατο.

Οι αρχές προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εσπευσμένης απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής γύρο απο το ηφαίστειο.

Το Ποποκατέπετλ, που φθάνει τα 5.452 μέτρα ύψος, είναι το δεύτερο υψηλότερο ηφαίστειο του Μεξικού και παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες από το 1994, όταν ενεργοποιήθηκε ξανά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More