Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τις μισές οργανικές θέσεις καλυμμένες λειτουργεί ο δήμος Κομοτηνής

Με τον κίνδυνο της πλήρους «αποσύνθεσης» ορατό, λειτουργούν οι τέσσερις δήμοι της Ροδόπης λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, με το πρόβλημα να είναι οξύτερο στο δήμο Κομοτηνής όπου οι προβλεπόμενες θέσεις του οργανογράμματος παραμένουν ακάλυπτες σε ποσοστό 60%.

Όπως δήλωσε στο ertnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης , Δημήτρης Μάγγας, από τις οργανικές θέσεις καλύπτονται οι μισές. «Αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένες σε ποσοστό 49%», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας τα δύο “άκρα” της Ροδόπης σε σχέση με το προσωπικό στους δήμους, 60% ακάλυπτες οι ανάγκες στο Δήμο Κομοτηνής όπου το πρόβλημα είναι οξύτερο και 80% καλυμμένος ο Δήμος Ιάσμου, βάσει των αναγκών του οργανογράμματος.

Στους 260 υπαλλήλους άνω των 60 ετών οι 44
Όσον αφορά και στο ηλικιακό προφίλ των εργαζομένων και από εκεί τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς τα επόμενα τρία τέσσερα χρόνια εάν δεν υπάρξει ενίσχυση θα συνεχιστεί η διαρροή του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης. «Ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 53 έτη», είπε και ανέφερε ότι στους 260 υπαλλήλους σε όλες τις υπηρεσίες οι 44 είναι άνω των 60 ετών και οι 125 μεταξύ των 50-59 ετών.

«Τα επόμενα 3-4 χρόνια θα υπάρξει μαζική έξοδος υπαλλήλων», έκρουσε το καμπανάκι ο κος Μάγγας υποβάλλοντας για μια ακόμη φορά το αίτημα της επαρκούς στελέχωσης, καθώς, όπως εξήγησε, ανάλογες του αριθμού των υπαλλήλων είναι και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες (εκτέλεση έργων, επιβλέψεις έργων, διοικητικές υπηρεσίες κ.α.).

Τεχνική υπηρεσία με δύο πολιτικούς μηχανικούς 
Ενδεικτική των αυξημένων αναγκών είναι η στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας: δύο (2) μόλις πολιτικοί μηχανικοί. Αλλά και τρεις (3) συνολικά αρχιτέκτονες, ένας (1) Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μια υπηρεσία Πολεοδομίας, για την κάλυψη των αναγκών σε όλο το Νομό, με οκτώ μόλις υπαλλήλους.

«Περιμένουμε την προκήρυξη που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο από τον κ. Βορίδη”, ανέφερε σημειώνοντας πως υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση με υπαλλήλους μέσω προσλήψεων ΑΣΕΠ, αλλά και κινητικότητας, ωστόσο, όπως είπε «στο δήμο τα τελευταία δύο χρόνια δεν έρχεται κανείς με κινητικότητα».
Με την επισήμανση ότι η υπό στελέχωση των υπηρεσιών είναι πιο έντονη στην περιοχή της Ροδόπης σε συνεργασία με τους Δημάρχους των τεσσάρων δήμων θα υπάρξει παρέμβαση του Συλλόγου στο Υπουργείο ώστε να ασκηθεί εκ νέου πίεση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More