Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το… γκάζι πατημένο η Γιουνάιτεντ

 

Οι “κόκκινοι διάβολοι” πέτυχαν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους, σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας της Έβερτον (3:1) στο “Όλντ Τράφορντ”. Αν και η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ απειλήθηκε αρκετές φορές από τα “ζαχαρωτά”, κατάφερα να πάρει την πρόκριση για τους “32” του FA Cup.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει… ακάθεκτη την πορεία της, μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, με τον Μάρκους Ράσφορντ να πραγματοποιεί ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πετυχαίνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ. Το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ δυσκόλεψε τους γηπεδούχους, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία. Στο 4ο λεπτό ο Ράσφορντ έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Άντονι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με προβολή, προ κενής εστίας. Στο 6′, ο Μαρσιάλ πήρε την μπάλα σε καλή θέση στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 11′, ο Κασεμίρο βρήκε λίγο χώρο και επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Πίκφορντ. Στο 13ο λεπτό ο Γκρέι πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής κι επιχείρησε ένα ωραίο σουτ, το οποίο χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στην πλάτη του Ντε Χέα, δίνοντας κόρνερ στην Έβερτον. Στην εξέλιξη της φάσης του κόρνερ ο Μοπέι έκανε ένα γύρισμα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ισπανού τερματοφύλακα και ο Κόαντι βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Στο 16ο λεπτό Ράσφορντ και Μαρσιάλ συνεργάστηκαν ωραία, με τον Γάλλο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Πίκφορντ σε τετ α τετ. Η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε “μανιωδώς” να ξαναπάρει… κεφάλι στο σκορ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το ρυθμό. Η επόμενη φάση του αγώνα ήρθε στο 40ο λεπτό, με τον Έρικσεν να επιχειρεί ένα πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το δεξί “Γ”.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, οι “κόκκινοι διάβολοι” βρήκαν νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 52′, ο Ράσφορντ “ζάλισε” τον Κόουλμαν, έκανε το γύρισμα και ο Κόουντι έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του, στην προσπάθεια να απομακρύνει. Στο 60ο λεπτό ο Άντονι βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Πίκφορντ. Στο 64′, ο Κόουλμαν έβγαλε ωραία σέντρα, όμως ο Μικολένκο δεν κατάφερε να βρει τέρμα από πλεονεκτική θέση. Στο 66′, ο Μπρούνο Φερνάντες εξαπέλυσε έναν… κεραυνό από μακριά, με τον Πίκφορντ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 73ο λεπτό ο Κάλβερτ-Λιούιν ισοφάρισε σε 2:2 για την Έβερτον, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 89, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Ράσφορντ να εκτελεί ωραία και τον Πίκφορντ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαρνάτσο κέρδισε πέναλτι από τον Γκόντφρεϊ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του και έκανε το 3:1.//

ΓΚΟΛ: 4′ Άντονι, 52′ Κόουντι (αυτ.), 90+7′ Ράσφορντ (πεν.) / 14′ Κόουντι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Φερνάντες / 61′ Γκόντφρεϊ, 67′ Ντουκουρέ, 88′ Ονάνα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΟΚΑΡΙ: 13′ Γκρέι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Σο, Μαλάσια (77′ Μαρτίνες), Κασεμίρο (71′ Φρεντ), Έρικσεν (83′ Μαγκουάιρ), Φερνάντες, Άντονι (83′ ΜακΤόμινεϊ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (71′ Γκαρνάτσο)

Έβερτον (Φρανκ Λάμπαρντ): Πίκφορντ, Κόουλμαν (81′ Γκόρντον), Γκόντφρεϊ, Κόουντι, Ταρκόφσκι, Μικολένκο (81′ ΜακΝιλ), Γκέιγ, Ονάνα, Ιγουόμπι (51′ Ντουκουρέ), Γκρέι, Μοπέι (69′ Κάλβερ-Λιούιν)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More