Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: Την Παρασκευή η Ελλάδα για πρώτη φορά κάλυψε επί πέντε ώρες τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής εξολοκλήρου μέσω ΑΠΕ

«Στις 7 Οκτωβρίου η Ελλάδα για πρώτη φορά κάλυψε επί πέντε ώρες τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής εξολοκλήρου μέσω Ανανεώσιμων Πηγών», σημειώνει σε tweet του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σημαντικό ορόσημο καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται γρήγορα ως ηγέτης στις ΑΠΕ – Κατέλαβε την 7η θέση παγκοσμίως το 2021 σε ηλιακή και αιολική ενέργεια ως μερίδιο της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» σημειώνει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

On October 7, renewables covered for the 1st time Greece’s entire electricity demand for 5 hours. A significant milestone as Greece rapidly emerges as a leader in renewables – ranked 7th globally in 2021 in solar and wind as a share of total electricity generation. pic.twitter.com/A9a4SpvPF7

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 11, 2022

Στο μεταξύ, σε μια άτυπη συνάντηση στην Πράγα αναζητούν σήμερα οι υπουργοί Eνέργειας έναν κοινό βηματισμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λειτουργική λύση για την ενεργειακή κρίση.

Η πρόταση της Ελλάδας και τεσσάρων ακόμη χωρών αφορά σε έναν δυναμικό διάδρομο τιμών, δηλαδή ένα ευέλικτο πλαφόν στην τιμή του αερίου.

Ο εν λόγω «μηχανισμός» θα εφαρμοσθεί σε όλες τις συναλλαγές χονδρικής και δεν θα περιορίζεται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες περιοχές (Ρωσία) ούτε σε ειδικές χρήσεις του φυσικού αερίου.

Προβλέπεται ακόμη, ότι εφόσον απαιτηθεί, οι συναλλαγές θα γίνουν σε πιο υψηλές τιμές από αυτές που θα καθορίζονται από τον «διάδρομο», με αντικειμενικό στόχο την «προσέλκυση» ποσοτήτων αερίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More