Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια έδρα πριν από την αυτοδυναμία στη Γερουσία είναι οι Δημοκρατικοί – Με το βλέμμα σε Νεβάδα και Τζόρτζια

Η νίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μαρκ Κέλι στην Αριζόνα φέρνει το κυβερνών κόμμα ένα βήμα πριν την κατάκτηση της Γερουσίας για τον έλεγχο της οποίας αρκεί ακόμη μια έδρα καθώς υπολείπονται τα αποτελέσματα από δύο πολιτείες, της Νεβάδα και της Τζόρτζια όπου λόγω ισοψηφίας οι εκλογές θα επαναληφθούν στις 6 Δεκεμβρίου.«Δεν είναι μια μάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών. Δεν είναι μάχη δεξιών εναντίων αριστερών. Θεμελιακά είναι ένας αγώνας για το σωστό και το λάθος» υποστήριξε ο Ραφαέλ Γουόρνοκ, Δημοκρατικός Γερουσιαστής στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Election workers process ballots at the Clark County Election Department, Friday, Nov. 11, 2022, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)

Και μπορεί το «κόκκινο κύμα» που είχε προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ να μην κατέκλυσε τη χώρα εκκρεμούν όμως οι βαρυσήμαντες δηλώσεις του την ερχόμενη Τρίτη από το Μαρ α Λάγκο με πιθανότερη την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία το 2024.

Στο ενδιάμεσο σύσσωμη η οικογένεια Τραμπ γιορτάζει στην έπαυλή του στη Φλόριντα το γάμο της μικρότερης κόρης του Τίφανι με το γόνο της πάμπλουτης οικογένειας Μπούλος του Λιβάνου.

Οι αποκαλύψεις του Μάικ Πενς

Εν τω μεταξύ στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες με τίτλο «Μάρτυς μου ο Θεός» ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποκαλύπτει για πρώτη φορά πώς τον πίεσε ο Τραμπ για να αρνηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 και ο Πενς δεν συμφώνησε.

«Είσαι πολύ έντιμος…Εκατοντάδες χιλιάδες θα σε μισήσουν … Οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι είσαι ηλίθιος» φέρεται να του είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και το πρωί της 6ης Ιανουαρίου του τηλεφώνησε απειλώντας τον.

«Θα σε θυμούνται ως “κότα”», είπε. «Εάν το κάνεις, τότε έκανα μεγάλο λάθος πριν από πέντε χρόνια».

Στο βιβλίο ο Πενς εξιστορεί μεταξύ άλλων και πώς εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Καπιτώλιο όταν δεκάδες εξαγριωμένοι οπαδοί του Τραμπ ζητούσαν το κεφάλι του.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ποπόρου | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More