Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυλοπόταμος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 22χρονου – Την Παρασκευή απολογείται ο δράστης (video)

«Βαρύ» κλίμα επικρατεί στο χωριό του Μυλοπόταμου, που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους, μετά και την κηδεία του 22χρονου θύματος, το απόγευμα στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής.

Φόβοι για βεντέτα

Η κηδεία έγινε στις 5 το απόγευμα, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο χωριό Αργουλιό, με τους συγγενείς του θύματος – πατέρα ενός μωρού ενός μήνα – να μην μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.

Το γεγονός ότι ο δράστης παραδόθηκε εκτονώνει, κάπως την κατάσταση, ωστόσο οι αρχές είναι σε ετοιμότητα, καθώς λόγω του παρελθόντος μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχει ο φόβος της αντεκδίκησης.

Σκηνές τραγωδίας εκτυλίχθηκαν και χθες Δευτέρα, καθώς το μωράκι του 22χρονου θύματος, που γεννήθηκε πριν έναν μήνα βαπτίστηκε σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού, προκειμένου στη συνέχεια να κηδευτεί ο 22χρονος πατέρας του. Το μωρό πήρε το όνομα του πατέρα του: Κωνσταντίνος.

Την Παρασκευή η απολογία του 44χρονου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στον 44χρονο, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Κώστα Χαριτάκη στον Αργουλιό Μυλοποτάμου.

Ο δράστης με σκυμμένο το κεφάλι και με ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου το βράδυ της Δευτέρας, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

O 44χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και μάλιστα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου και παραδόθηκε.

«Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα» είπε ο δράστης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην προανάκριση ενώπιον των αστυνομικών αρχών ισχυρίστηκε πως ο 22χρονος, με τον οποίο είχαν διαφορές κτηματικής φύσης από χρόνια, του έβρισε τον πεθαμένο πατέρα του, αλλά και την οικογένεια του, με αποτέλεσμα να θολώσει και να τον σκοτώσει.

 «Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο, που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα, ούτε τι έκανα εγώ», φέρεται να ανέφερε ο 44χρονος και κατέληξε λέγοντας: «Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του Χαριτάκη να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι κι έφυγα».

Η ιατροδικαστική εξέταση, στο μεταξύ, έδειξε πως το θύμα βλήθηκε από τρεις σφαίρες πίσω αριστερά. Οι δύο σφαίρες τον βρήκαν στον μηρό και η μία στην ραχιαία περιοχή, όμως η θανατηφόρα ήταν μία βολή, καθώς τον έπληξε στην κεντρική αρτηρία.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More