Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Χριστοδουλάκης στο Πρώτο: Υπάρχουν πολλά κόμματα και εκ δεξιών του, για να συνεργαστεί ο κ. Μητσοτάκης – Δεν υπάρχει μόνο το ΠΑΣΟΚ (audio)

Ερωτηθείς γιατί στο ΠΑΣΟΚ μιλάνε για “εκβιασμό” από τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με την αναφορά του στο ενδεχόμενο τρίτης κάλπης αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, από την στιγμή που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αποκλείει το σενάριο συνεργασίας αν χρειαστεί, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε «δεν είμαστε εμείς το μόνο κόμμα στο πολιτικό σύστημα που υπάρχει και υποτίθεται θα φέρει την ευθύνη για την οποιαδήποτε άλλη εκλογική διαδικασία».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, προσέθεσε « ίσα ίσα, υπάρχουν πολλά κόμματα. Φαίνεται ότι μπορεί να προκύψουν και άλλα», ενώ αναφέρθηκε στα κόμματα «εκ δεξιών του κ. Μητσοτάκη». Ερωτηθείς αν εννοεί το κόμμα του κ. Βελόπουλου ή την ΝΙΚΗ, απάντησε «με τον οποιοδήποτε που θα μπορούσε να συνεργαστεί» και συνέχισε λέγοντας «αν το απορρίπτει ο κ. Μητσοτάκης αφορά τον κύριο Μητσοτάκη, αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

«Εγώ αντιλαμβάνομαι τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ως μία προσπάθεια απλώς να μετακυλήσει την ευθύνη των όσων εκλογικών αναμετρήσεων μπορεί να θεωρεί ότι χρειαστεί ο ίδιος προκειμένου να πάρει την αυτοδυναμία σε κάποιον άλλο και όχι στον ίδιο. Αυτό όμως το λέω και με την έννοια ότι πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής σε αυτά που έλεγε. Ήταν αυτός που απέρριπτε οποιαδήποτε συνεργασία και θεωρούσε ως αυτοσκοπό την αυτοδυναμία» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Η λύση για την χώρα, για εμάς, θα ήταν να μπορούσαμε εμείς να είχαμε ένα πολύ πιο ισχυρό ποσοστό και τα υπόλοιπα κόμματα ένα πολύ μικρότερο ποσοστό, έτσι ώστε στην κουβέντα που θα κάναμε για συνεργασίες να μπορούσαμε να συνδιαμορφώσουμε σε μεγάλο βαθμό τη δική μας πολιτική ατζέντα που θεωρούμε χρήσιμη για να λύσει προβλήματα. Αυτό δεν προέκυψε στις εκλογές. Γιατί εμείς ναι μεν ενισχύσαμε τα ποσοστά μας κατά 50%, είμαστε χαρούμενοι, είναι ένα βήμα όμως, δεν είναι ο τελικός στόχος. Όμως το 40% της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει τέτοια περιθώρια» ανέφερε ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ερχόμαστε μετά από ένα συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα που περιγράφει συγκεκριμένους συσχετισμούς. Έχω μια απορία, ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, που θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την αστάθεια που ο ίδιος θα προκαλέσει μέχρι να βγει αυτοδύναμος, είναι διατεθειμένος αν έχει για παράδειγμα 140 βουλευτές να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ ή να πήγαινε τη χώρα σε επόμενες κάλπες; Γιατί εγώ μέχρι τώρα ακούω δικαιολογίες για το ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει, ποτέ δεν άκουσα ότι ο ίδιος διεκδικεί μια κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι ένα ερώτημα ρητορικό προφανώς, γιατί το έχει απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, το οποίο όμως αναδεικνύει την αναντιστοιχία λόγων και έργων και την υποκρισία των λεγομένων του με μοναδικό στόχο απλά να μετακυλήσει την ευθύνη των δικών του» συμπλήρωσε ο κ. Καλύβας, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ότι διεκδικεί να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, ώστε να μπορέσει σιγά σιγά, «να συγκροτήσει έναν ισχυρό, αποτελεσματικό, προοδευτικό πόλο που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως προοπτική ελπίδας για έναν τρόπο διαφορετικής διακυβέρνησης για τον ελληνικό λαό».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More