Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας – «Κακομαθημένη» η Ελλάδα

Νέα επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Κωνσταντινούπολη, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άρνηση της Αγκυρας να ενταχθούν Σουηδία και Νορβηγία στη συμμαχία.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ”Μακεδονίας”», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε επαναλαμβάνοντας την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας.

Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορά μας γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιμένοντας στη ρητορική μεγαλοϊδεατισμού.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Διαβάστε επίσης: «Αλληλεγγύη» ζήτησε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ – Επικοινωνία Καλίν -Σάλιβαν

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More