Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντόλι Πάρτον: Δωρίζει ξανά 1 εκατ. δολάρια σε έρευνα για παιδικές μολυσματικές ασθένειες

Η Ντόλι Πάρτον δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ, ανακοίνωσε ο οργανισμός σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Η δωρεά αυτή είναι μία από τις πολλές που έκανε η Parton στο κέντρο όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου μίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων, τον Απρίλιο του 2020, για την έρευνα εμβολίων κατά της Covid-19. «Η εν λόγω δωρεά βοήθησε τους ερευνητές του Vanderbilt να δοκιμάσουν μια σειρά φαρμάκων που στοχεύουν στη μείωση των απειλητικών για τη ζωή συμπτωμάτων που σχετίζονται με την Covid-19», ανέφερε το κέντρο σε δελτίο τύπου. Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης εντελώς νέες θεραπείες τόσο για τη θεραπεία της Covid-19, όσο και για την πρόληψη της μόλυνσης. 

Τα χρήματα αυτά  θα υποστηρίξουν έναν μεγάλο αριθμό συνεχιζόμενων ερευνών στο ιατρικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, η κατανόηση και η πρόληψη της αντοχής στα αντιβιοτικά, η πρόληψη και η θεραπεία λοιμώξεων, η διάγνωση και η θεραπεία λοιμώξεων σε παιδιά με καρκίνο και η μέτρηση του αντίκτυπου της παιδικής ηλικίας λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Η προηγούμενη δωρεά της Ντόλι στην έρευνα για τις μολυσματικές ασθένειες, καθώς και το πρόγραμμά μας για τον παιδικό καρκίνο, έχουν ήδη σώσει αμέτρητες ζωές», δήλωσε ο Δρ. Τζεφ Μπάλσερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Vanderbilt και κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Vanderbilt. «Αυτό το νέο δώρο θα ενισχύσει την άμυνά μας έναντι μελλοντικών απειλών για την ασφάλεια αυτής της περιοχής και της κοινωνίας συνολικά».

Η Πάρτον από την πλευρά της είπε ότι υποστηρίζει την ιατρική έρευνα, επειδή αγαπά τα παιδιά.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει ποτέ ξανά», δήλωσε η τραγουδίστρια σε ένα δελτίο τύπου. «Είμαι πρόθυμη να προσπαθήσω να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερα υγιή και ασφαλή».

Πηγή: Associated Press, The Hollywood Reporter

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More