Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Κουρτουλμούς: Το βράδυ της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν θα είναι ξανά πρόεδρος του έθνους

Με την αιφνίδια ασθένεια του Ταγίπ Ερντογάν, να κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης στην Κωνσταντινούπολη 

Ισχυρίστηκε ότι το κυβερνών κόμμα προηγείται στις προτιμήσεις των Τούρκων ψηφοφόρων. “Το AKΡ είναι μακράν το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Υπάρχει διαφορά μεταξύ πρώτου και του δεύτερου κόμματος 10-15 μονάδων.”  

Σχετικά με την ασθένεια του προέδρου ήταν καθησυχαστικός: “Ήμασταν με τον Πρόεδρό μας χθες. Νομίζω ότι λόγω της έντασης του εκλογικού αγώνα είχε μια ελαφριά ενόχληση από κρύωμα στο στομάχι του. Θα συνεχίσει τα προγράμματά του. Θα έχει φορτωμένο πρόγραμμα. Είναι αρκετά υγιής” είπε.

Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας το βράδυ της ψηφοφορίας στην κάλπη“, είπε ο Κουρτουλμούς. “Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό το σύστημα. Λέμε ότι χρειάζονται κάποιες αναθεωρήσεις. Η στενότερη σχέση μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας θα ήταν καλύτερη” πρόσθεσε.  

Αυτές οι εκλογές είναι η πιο ζωτική επιλογή της Τουρκίας. Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές σαν τις εκλογές του 1950. Ο Μεντερές είχε πει ότι φτάνει ο λόγος του έθνους. Λέμε ότι και τα λόγια και οι αποφάσεις ανήκουν στο έθνος. Το έθνος μας θα φροντίσει να εκδηλωθεί για άλλη μια φορά η εθνική βούληση. Οι υπουργοί μας θα συμβάλουν θετικά στο κόμμα μας στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε ένα πολιτικό κίνημα που κατάφερε από μόνο του να πάρει πάνω από το 49 τοις εκατό των ψήφων” είπε.

Ας κατεβάσουμε τον Ερντογάν, αλλά τι βάζουμε στη θέση του; Αυτό δεν έχει απάντηση. Το έθνος μας δεν θα κολλήσει σε κάτι τέτοιο. Η Τουρκία δεν συμβιβάζεται στον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες εξακολουθούν να υποστηρίζονται πολύ ανοιχτά από ορισμένες χώρες. Η Τουρκία έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στον εαυτό της. Οχυρώνει τον δικό της άξονα. Θα ακολουθήσει τις εθνικές, ανεξάρτητες πολιτικές της χωρίς να εγκαταλείψει αυτή την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ δεν είναι μόνο θέμα χρέους” σημείωσε ο Κουρτουλμούς.

Το κύριο ζήτημα μεταξύ της συμμαχίας μας και της συμμαχίας του άλλου κόμματος είναι ότι η συμμαχία του άλλου κόμματος είναι μια αγορά ευκαιρίας. Μια συμμαχία που βασίζεται στο «ας καταστρέψουμε πρώτα τον Ερντογάν», όχι γύρω από μια κοινή ιδέα. Ως Λαϊκή Συμμαχία, το κύριο πλαίσιο της συμμαχίας μας είναι το πλαίσιο των εθνικών συμφερόντων της Τουρκίας. Ενεργούμε σε συμμαχία σε θεμελιώδη ζητήματα. Από την αρχή τίποτα δεν ήταν παζάρι“.

Το βράδυ της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν θα είναι και πάλι πρόεδρος του έθνους. Το Σύνταγμα έχει λάβει όλες τις προφυλάξεις και δεν θα αντιμετωπίσουμε κρίσεις” κατέληξε.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More