Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξάνθη: Νέες χαράξεις και ασφαλτοστρώσεις ζητούν στον Ορεινό Όγκο

Την αναγκαιότητα εξασφάλισης της χρηματοδότησης ώστε να πραγματοποιηθεί η νέα χάραξη του οδικού δικτύου, Μελιβοίων – Ξάνθης, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-6-2022) ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χατζηγκενές Ιρφάν.

Όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν η περιφερειακή αρχή να μην μπορεί να εξασφαλίσει τα 70 εκ. ευρώ που απαιτούνται» προσθέτοντας πως κωλυσιεργίες παρατηρούνται και στα θέματα συντήρησης. «Εδώ και χρόνια», όπως είπε, «στον οικισμό του Κενταύρου, περιμετρικά στο οδικό δίκτυο, καταγράφονται φθορές, υπάρχει ανάγκη νέας ασφαλτόστρωσης κι,όμως, εδώ και χρόνια εμπαίζονται οι κάτοικοι από τις δοθείσες υποσχέσεις των αρμοδίων (πολιτεία, περιφέρεια) χωρίς να έχουν υλοποιηθεί» είπε προσθέτοντας πως: “είναι λυπηρό να μην μπορούν να γίνουν τα ελάχιστα. Όταν δεν μπορούν να γίνουν οι υποδομές που απαιτούνται και είναι απαραίτητες από εκεί και μετά τι θα μπορούσε να πει κανείς;» αναρωτήθηκε μην κρύβοντας τον προβληματισμό του.

«Παρά τα προβλήματα, ωστόσο, οι κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν στην περιοχή, να αγαπούν και να φροντίζουν τον τόπο τους» παρατηρήσαμε για να τον ακούσουμε να απαντά: « Οι κάτοικοι θέλουν να μείνουν, αλλά δυστυχώς αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν» επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της κατάρτισης και εξειδίκευσης των νέων της περιοχής από τα μαθητικά τους ακόμη χρόνια στις εναλλακτικές καλλιέργειες. «Αν δεν εκμεταλλευτούμε την βάση, την ελληνική γεωργία, τότε η Ελλάδα ποτέ δεν θα ανακάμψει οικονομικά, γι αυτό και πρέπει να δώσουμε βαρύτητα εκεί» κατέληξε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More