Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Τουριστικού Καταφυγίου Ικαρίας.

Θετικός κρίνεται ο πρώτος μήνας λειτουργίας του Τουριστικού Καταφυγίου Αγίου Κηρύκου του Δήμου Ικαρίας. Οι χρεώσεις ξεκίνησαν στις 4 Αυγούστου 2022 όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν ελλιμενίστηκαν 96 σκάφη και πραγματοποιήθηκαν 160 διανυκτερεύσεις, αποφέροντας στο Ταμείο του Δήμου έσοδα ύψους 5.500 ευρώ.Είχε προηγηθεί απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες αναπροσαρμόστηκαν τα τέλη ελλιμενισμού σκαφών που προβλέπονταν σε παρελθούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς κρίθηκαν πάρα πολύ υψηλά και άρα απαγορευτικά για την λειτουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών και την ανταγωνιστικότητά του σε σχέση με τα καταφύγια όμορων νησιών.
Η δημοτική αρχή στην ανακοίνωση της τονίζει: «Η εκκίνηση της λειτουργίας του τουριστικού Καταφυγίου από το Δήμο Ικαρίας ήταν χρόνια τώρα επιτακτική. Βασική μας πεποίθηση είναι ότι το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εργαλείο είσπραξης αλλά εργαλείο ανάπτυξης του τόπου. Και για να είναι εργαλείο ανάπτυξης, θα πρέπει να έχει βιωσιμότητα, η οποία εξασφαλίζεται μόνο με ανταγωνιστικές τιμές, ικανές να προσελκύσουν σκάφη κι επισκέπτες που θα κυκλοφορήσουν στο νησί με τα αντίστοιχα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και την τοπική οικονομία.
Η σαφέστερη εικόνα που θα έχει αποκτηθεί μετά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θα είναι κι ο δείκτης που θα μας οδηγήσει ενδεχομένως και σε νέα αναπροσαρμογή τιμών, πάντα με γνώμονα την αξιοποίηση του προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του κι όχι μόνο μιας μερίδας ανθρώπων».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More