Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ

Ούτε μια ούτε δύο μα είκοσι ολόκληρες παραστάσεις υπόσχεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κρατικού θεάτρου Αστέριος Πελτέκης για την περίοδο 2022-23 και μάλιστα χωρίς τις καλοκαιρινές παραγωγές. Ο αριθμός των παραγωγών τριπλασιάζεται διατηρώντας το κόστος στο ύψος του προϋπολογισμού που υπήρχε. 55 νέες συμβάσεις αξιοποιούμε και το προσωπικό του ΚΘΒΕ σε ποσοστό 80%.

Στόχος σε βάθος τριετίας η ανανέωση σε δομές όπως η δραματική σχολή, ανταλλαγές και συνεργασίες με θέατρα και οργανισμούς της πόλης, του εσωτερικού και του εξωτερικού, η παρουσία Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών αναγνωρισμένων και φερέλπιδων να καταστήσουν το Κρατικό θέατρο ξανά πόλο έλξης του θεατρόφιλου κοινού.
Σεμινάρια και εργαστήρια για όλες της ηλικίες, και ανθρώπους με αναπηρίες, μια παράσταση για παιδιά που σε βάθος χρόνου θέλει να εξελιχθεί σε παιδική σκηνή, σκέψεις για αναβίωση χοροθεάτρου και όπερας είναι κάποιες ψηφίδες του φιλόδοξου προγραμματισμού. Αυλαία σηκώνει πρώτη στις 30 Σεπτεμβρίου η Μικρή σκηνή στη Μονή Λαζαριστών με την παράσταση «Αλεπούδες» της Ντων Κινγκ σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου. Aκολουθούν μεταξύ άλλων «Big in Japan» της Κατερίνας Λούβαρη-Φασόη Τα Τρελά Βατράχια» της Mélody Mourey «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη «Οι Εχθροί» του Ισαάκ – Μπάσεβιτς Σίνγκερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη. «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. «Θέατρο ξανά» λοιπόν δηλώνει το Κρατικό για τη νέα σεζόν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More