Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «αιχμάλωτος» Πατ στο βιβλίο Γκίνες ως το γηραιότερο ποντίκι στον κόσμο

Το γηραιότερο ποντίκι στον κόσμο είναι ένα είδος που ζει σε αιχμαλωσία, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες, επικαλούμενοι δήλωση που δημοσίευσε την Τετάρτη ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο.

Σε ηλικία εννέα ετών και 209 ημερών, ο Πατ, που πήρε το όνομά του από τον ηθοποιό Πάτρικ Στιούαρτ, πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς “Star Trek”, είναι ένα ποντίκι τσέπης  που ζει στην Καλιφόρνια.

Το Chaetodipus californicus, ένα είδος που μπορεί να βρεθεί στις παράκτιες περιοχές της νότιας Καλιφόρνια – μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο – και που εκτιμά την ψιλή άμμο.

Το τρωκτικό θεωρείται επίσης το μικρότερο είδος ποντικιού στη Βόρεια Αμερική.

“Αυτό το βραβείο είναι επίσης σύμβολο αναγνώρισης ειδών με τα οποία το κοινό δεν είναι εξοικειωμένο επειδή δεν είναι χαρισματικά”, δήλωσε η Debra Shier, αναπληρώτρια διευθύντρια του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο .

«Αυτά τα είδη είναι εξίσου απαραίτητα για τη λειτουργία του οικοσυστήματος», πρόσθεσε.

Πράγματι, τα μικρά τρωκτικά διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στα οικοσυστήματα τους, διαδίδοντας σπόρους φυτών και προάγοντας την ανάπτυξή τους σκάβοντας και χαλαρώνοντας εδάφη.

Το Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες είναι ένας πραγματικός θεσμός στον κόσμο και έχει ως αποστολή να καταγράφει ρεκόρ σε ποικίλα πεδία.

Πηγή: AFP

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More