Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου: Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα – πότε αναμένεται επιδείνωση

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες θα συμβαδίζουν με την εποχή. Λίγα χιόνια, περιορισμένες βροχές και κρύο στα ηπειρωτικά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών. Ένα νέο σύστημα με έντονα φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας θα μας επηρεάσει από την Παρασκευή.

Σήμερα Κυριακή, από νωρίς βρέχει στη Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου. Αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές ίσως και καταιγίδες, θα περιοριστούν σε αυτά τα νότια διαμερίσματα κυρίως της χώρας, αφήνοντας τον ήλιο να κυριαρχήσει στα βόρεια.  Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, με τους ανέμους βόρειους μέχρι τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία μέχρι τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική από νωρίς έχουμε ασθενή βροχή. Μέσα στην ημέρα θα έχει κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν βορειανατολικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι στη πόλη θα είναι βόρειοι – βορειοδυτικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει τους 2 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα αναμένονται βροχές στο νότιο κομμάτι της χώρας. Κατά τόπους μπορεί να εκδηλωθούν καταιγίδες στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.  Λίγα χιόνια θα έχουμε και πάλι στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας και την Πλανήσου. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 1 με 2 βαθμούς και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Η συνέχεια της εβδομάδας  δεν θα έχει εκπλήξεις. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη φτάνοντας μέχρι και τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ μεγάλα ποσά νερού αναμένονται για τα νησιά του νότιου Αιγαίου αυτή την εβδομάδα και ειδικά την Κρήτη. Από την Παρασκευή ένα νέο οργανωμένο σύστημα με περισσότερα χιόνια θα μας επηρεάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More