Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα (video)

Εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες επικρατούν σε όλη την Ευρώπη και θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες. Οι υψηλές θερμοκρασίες τις μεσημβρινές ώρες και η απουσία ανέμων θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού, όχι μόνο της ημέρας των Χριστουγέννων αλλά και των επόμενων ημερών.

Πιο αναλυτικά ανήμερα Χριστούγεννα θα έχει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νότια τμήματα μόνο. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές. Το πρωί θα έχει ψύχρα με το θερμόμετρο κοντά στο μηδέν στα βόρεια και ορεινά. Μέσα στην ημέρα όμως η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι και τους 18 βαθμούς στα κεντρικά, δυτικά και ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 με 17 βαθμούς.

Με ήλιο θα γιορτάσει και η Θεσσαλονίκη, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Το θερμόμετρο θα δείξει 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιόλουστη θα είναι όλη χώρα και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα νότια βόρειοι στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε παρόμοια υψηλά για την εποχή επίπεδα μέχρι τους 17 με 18 βαθμούς οι μέγιστες στα κεντρικά και ανατολικά.

Χωρίς σημαντικές αλλαγές θα κυλήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, με μικρές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και στην ένταση του ανέμου. Προς το τέλος της εβδομάδας ασθενείς τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς όμως και πάλι να δώσουν άρωμα χειμώνα στις τελευταίες μέρες του έτους.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More