Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με 20άρια έως το Σάββατο – Ισχυρός βοριάς και κρύο από την Δευτέρα (video)

Συνεχίζεται ο εξαιρετικά ήπιος καιρός για μέσα Δεκεμβρίου. Ο νοτιάς ανεβάζει τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς τοπικά, 20αρια θα έχουμε εδώ στην Αττική, ακόμα και στη Φλώρινα θα φτάσουμε τους 17 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο την ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Την Δευτέρα πάντως ο πολύ ισχυρός βοριάς θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, και τα Χριστούγεννα  θα τα γιορτάσουμε με 14-15 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις στη χώρα με πιθανές ασθενείς βροχές στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα, στη βόρεια Κρήτη και τους 24.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  14 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε και πάλι αραιές νεφώσεις στη χώρα, αλλά και μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας με βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι νοτιάδες έως 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ ανεβασμένη.

Την Κυριακή επιστρέφει ο βοριάς στη χώρα. Έτσι η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από τα βόρεια, ενώ δεν θα λείψουν και κάποιες τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Δευτέρα και Τρίτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα γίνουν θυελλώδεις, θα κάνουν το κρύο πολύ αισθητό. Εδώ στην Αττική δεν θα ξεπερνάμε την Τρίτη τους 12 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More