Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υποφερτή ζέστη με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο (video)

Ο Αύγουστος ξεκινά χωρίς καιρικά προβλήματα με έναν καιρό που ταιριάζει πλήρως στην εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η συνεχής παρουσία του μελτεμιού στο Αιγαίο θα κρατήσει τη ζέστη κυρίως στην ανατολική χώρα σε υποφερτά επίπεδα.

Την Τρίτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 37  βαθμούς, έως 34 με 35 στην υπόλοιπη χώρα, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπερνά τους 32.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε και πάλι αρκετή ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν οπωσδήποτε τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More