Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Χιόνια, παγετός και θυελλώδης βοριάς από την Κυριακή (video)

Το Σάββατο τα χιόνια θα είναι πυκνά κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Την Κυριακή οι σαρωτικοί θυελλώδεις βοριάδες φέρνουν έντονο κρύο διαρκείας και χιόνια πια σε χαμηλά υψόμετρα. Σε συνθήκες ολικού παγετού θα μπει η βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου .

Πιο αναλυτικα, το Σάββατο περιμένουμε τοπικές βροχές στη χώρα, καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια κυρίως ημιορεινά.  Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και χιόνια το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί  σταδιακά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Την Κυριακή μεγάλη προσοχή οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9, ριπές 10 μποφόρ. Θα φέρουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ισχυρές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα θα εκδηλώνονται κυρίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλία, κεντρική ανατολική Στερεά , στην Εύβοια, τοπικά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη με καταιγίδες τοπικά στο Αιγαίο.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως από τη Μαγνησία και νοτιότερα με τάση εξασθένησης από την Τρίτη. Το πολύ έντονο κρύο θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την Τετάρτη, στους -11 βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία στην Φλώρινα. Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More