Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων – Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Πάνω από 300.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών έως αργά χτες το βράδυ, ενώ στα πλοία και τα ΚΤΕΛ, η πληρότητα αγγίζει το 100%. Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα Μ. Παρασκευή απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 4 το μεσημέρι.

Από το λιμάνι του Πειραιά η πληρότητα στα δρομολόγια αγγίζει και το 100%, ειδικά γαι δημοφιλείς προορισμούς οι Κυκλάδες ή άλλα νησια του Αιγαίου. Αζίζει να σημειωθεί ότι το πρωί δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια. Από τον Πειραιά αναχώρησαν χθες Μ. Πέμπτη 21.853 επιβάτες με 19 δρομολόγια, ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια. Μέχρι την Μ. Τετάρτη είχαν αναχωρήσει 69.762 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και νησιλα Βορείου Αιγαίου και για Αργοσαρωνικό 23.766 επιβάτες.

Παρόλο που ο καιρός δεν δείχνει να είναι σύμμμαχος των εκδρομέων, δεν πτοούνται, με αποτέλεσμα η έξοδος να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Αυξημένη είναι και η κίνηση στα ΚΤΕΛ, με την πληρότητα να αγγίζει κι εκεί το 100%.

Μαζική είναι η έξοδος των Αθηναίων και οδικώς, με ουρές αυτοκινήτων αυτή την ώρα πριν αλλά και μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Σε ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 4 το μεσημέρι.

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Σε λειτουργία εντάσσονται από σήμερα επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα-Αθήνα και Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η πασχαλινή έξοδος κορυφώνεται αυτή την ώρα και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More