Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέρασε από το Τορίνο η Παρί | Επιβλητική Μπενφίκα με… εξάρα στο Ισραήλ

 

Παρά την άνετη επικράτηση των Πορτογάλων στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα με 6-1, την πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League κατέκτησαν οι Παριζιάνοι, οι οποίοι επικράτησαν με 2-1 στο “Αλιάνζ Στέιντιουμ” επί της Γιουβέντους, η οποία θα συνεχίσει στο Europa League.

Γιουβέντους – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2

Στο 8ο λεπτό, η πρώτη στιγμή του αγώνα, άνηκε στη Γιουβέντους. Ο Λοκατέλι σούταρε δυνατά, έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντοναρούμα. Στο 13′ ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ, όταν έπειτα από πάσα του Λιονέλ Μέσι, ο Γάλλος έκανε τρομερή ατομική ενέργεια και σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής. Στο 17′ και πάλι ο Λοκατέλι, απείλησε για την “μεγάλη κυρία”, ξανά με σουτ εκτός περιοχής, που είχε την ίδια κατάληξη με νωρίτερα. Στο 30′ ο Εμπαπέ σούταρε, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σέσνι. Στο 32′, αντεπίθεση για την Γιουβέντους, η μπάλα έφτασε στον Μιρέτι μέσα στην περιοχή, εκείνος σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πολωνός, είπε “όχι” σε πλασέ του Μέσι. Στο 40′ έπειτα από γυριστή κεφαλιά του Κουαρδαδό, ο Μπονούτσι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, προ κενής εστίας, κάνοντας το 1-1.

Οι Γάλλοι μετά τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος, βρήκαν χώρους και άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 66′, ο Σέρχιο Ράμος σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία, με το σουτ του να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σέσνι. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα ξανά. Ο Εμπαπέ πέρασε μια φανταστική ασίστ στον Νούνο Μέντες, ο οποίος κέρδισε εύκολα τον Πολωνό γκολκίπερ των “μπιανκονέρι”. Η φάση μάλιστα ελέγχθηκε από τον VAR και μέτρησε κανονικά για την Παρί.

ΓΚΟΛ: 40′ Μπονούτσι / 13′ Εμπαπέ, 69′ Μέντες

Κίτρινες: 14′ Γκάτι, 45+2′ Μίλικ, 77′ Φαγκιόλι / 85′ Βεράτι

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέσνι, Γκάτι, Μπονούτσι, Σάντρο, Κουαδράδο, Φατζόλι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς, Μιρέτι, Μίλικ

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Βεράτι, Ρουίθ(21′ Σάντσες), Βιτίνια, Μέσι, Σολέρ, Εμπαπέ

Μακάμπι Χάϊφα-Μπενφίκα 1-6

Στο 5ο λεπτό η Μακάμπι απείλησε με σουτ του Νταβίντ που πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Μπενφίκα λίγο έλειψε να προηγηθεί αλλά ο Ράμος είδε το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 19′, ωραίο αλλά χωρίς δύναμη, τελείωμα από τον Ράφα Σίλβα σε ετοιμότητα ο Κοέν. Από το κόρνερ που κέρδισαν στην φάση οι φιλοξενούμενοι, ο Οταμέντι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ράμος με την δεύτερη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 25′ ο Σίλβα έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ο Σέρι νίκησε τον Βλαχοδήμο από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε. Στο 39′ μια προσπάθεια του Γκριμάλντο κατέληξε εκτός εστίας του Κοέν.

ΓΚΟΛ: 25′(πεν) Σέρι / 20′ Ράμος, 59′ Μούσα, 69′ Γκριμάλντο, 72′ Σίλβα, 88′ Αραούχο, 90+6′ Ζ. Μάριο

Κίτρινες: 45′ Νέρες

Δοκάρι: 9′ Ράμος

Μακάμπι Χάϊφα (Μπακχάρ): Κοέν, Μεΐρ, Σεκ, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ, Φάνι, Λαβί, Φαζάζ, Νταβίντ, Πιερό, Σέρι

Μπενφίκα: (Σμιντ) Βλαχοδήμος, Μπα, Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Όρνες(32′ Σικίνιο), Νέρες, Σίλβα, Μάριο, Ράμος(32′ Μούσα)

Η τελική βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 14

2. Μπενφίκα 14

3. Γιουβέντους 3

4. Μακάμπι Χάιφα 3

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More