Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήρε τον ισπανικό “εμφύλιο” η Βαλένθια

 

Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού δεν… μάσησε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, καταβάλλοντας την αντίστασή της στο “Λα Φοντέτα” με 84-83 για την 15η αγωνιστική της Euroleague.

Μία νίκη μακριά από την πρώτη οκτάδα βρίσκεται πλέον η Βαλένθια, έχοντας ρεκόρ 7-8. Από την άλλη, οι Καταλανοί έπεσαν στο 10-5 και βρίσκονται σε… πενταπλή ισοβαθμία με Μονακό, Φενερμπαχτσέ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια.

Ο αγώνας

Οι “μπλαουγκράνα” ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στα πρώτα λεπτά του ματς, με το Νίκο Λαπροβίτολα να τους φτάνει ως και το +7 (19-12) στο επτάλεπτο. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στην ισοπαλία (20-20). Ριβέρο και Ντούμπλιεβιτς μοιράστηκαν την… μπαγκέτα για τη Βαλένθια, η οποία πήρε τα ηνία στη δεύτερη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών πόντων (41-38).

Οι εναλλαγές στο σκορ συνεχίστηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γιαν Βέσελι να βοηθάει επιθετικά την “Μπάρτσα” που κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου (51-48). Οι γηπεδούχοι ωστόσο αποδείχθηκαν… σκληρά καρύδια και ανέβασαν τον ρυθμό τους, φτάνοντας στο +6 (65-59). Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους βασίστηκαν στον… Λαπροβίτολα για να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο οι προσπάθειες του Αργεντίνου δεν ήταν αρκετές. Η Βαλένθια βρήκε λύσεις και από τον πάγκο, με δέκα διαφορετικούς παίκτες της να σκοράρουν, οδηγώντας την εκ του ασφαλούς στη νίκη με 84-83.

O MVP

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Τζασιέλ Ριβέρο με 16 πόντους, 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 19 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.//

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-38, 62-59, 84-83

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More