Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέδωσε την τελική πρόταση για την Ακρινή ο Ν. Παπαθανάσης στον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα

Την τελική και αναβαθμισμένη σε σχέση με την αρχική πρόταση για την Ακρινή σε περίπτωση που οι κάτοικοι αποφασίσουν την μη μετεγκατάσταση του οικισμού, παρέδωσε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης στον δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.
Όπως ανέφερε αυτή είναι και κοστολογημένη και με χρονοδιάγραμμα, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των κατοίκων της Ακρινής, που χρόνια περίμεναν αλλά ποτέ δεν έγινε μετεγκατάσταση του οικισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση “πρόγραμμα της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του περιβάλλοντος του οικισμού σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων των κατοίκων”. Για το λόγο αυτό όπως ανέφερε θα υπάρξει αύξηση κατά 35% από το αρχικό σχεδιασμό για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου από τη ΔΕΗ έτσι ώστε τα νοικοκυριά να έχουν ένα επιπλέον ετήσιο εισόδημα, όπως επίσης και αύξηση κατά 33% για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα υπάρξει και ειδική μέριμνα ώστε να τακτοποιηθούν οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες σπιτιών και επιχειρήσεων της περιοχής. Παράλληλα θα τρέξει και η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών των δημοσίων κτιρίων αλλά και των επιχειρήσεων, και να σε παίξει και μέριμνα για τη βελτίωση των δρόμων.

Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί κέντρο επιχειρηματικότητας και δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και πρόβλεψη για φιλοξενία νεόδμητων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι πλέον υπάρχει τελικό σχέδιο για την Ακρινή, τόνισε ότι “οι κάτοικοι της είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους και το αν εγκρίνουν ή όχι την τελική πρόταση της Κυβέρνησης”. Ο ίδιος όπως ανέφερε, θα ενημερώσει άμεσα το Κοινοτικό συμβούλιο ώστε αυτό να αποφασίσει τον τρόπο με το οποίο οι κάτοικοι θα τοποθετηθούν πάνω στην πρόταση. Το ίδιο έγινε όπως είπε καθολικά με δημοψήφισμα το 2012 όταν αποφασίστηκε μετεγκατάσταση της.

Αντίγραφο της πρότασης παρέδωσε ο κ. Παπαθανάσης και στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More