Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρακολουθήσεις: Θύελλα δηλώσεων από τα κομματικά επιτελεία – Νέα δημοσιεύματα για τα κακόβουλα λογισμικά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, με αφορμή νέο δημοσίευμα του Documento που κάνει λόγο για παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ. Εκατέρωθεν πυρά και με αφορμή δημοσίευμα από «Το Βήμα» που αφήνει αιχμές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν για την αγορά κακόβουλου λογισμικού.

Στο θέμα των παρακολουθήσεων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτογραφίζοντας -χωρίς να τον κατονομάσει- τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και προτάσσοντας το μετρήσιμο κυβερνητικό έργο απέναντι στην τοξικότητα και τη λάσπη, όπως είπε.
Αυτός που επενδύει σε τέτοιες πρακτικές είναι κατά κανόνα αυτός ο οποίος δεν έχει να σας πει τίποτα για τα δικά σας προβλήματα, ο οποίος δεν έχει λύσεις  να επιλέγει να κάνει τη ζωή της χώρας «ροντέο». Δε θα τους ακολουθήσουμε. Θα απαντάμε πάντα με ευθύτητα και με αυτοπεποίθηση».

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός εμπλέκεται σ` αυτή την ιστορία», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «η όλη υπόθεση δεν παύει να είναι δυσώδης και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει το ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά».

Γ. Οικονόμου: Το ζήτημα ήταν εν γνώση του Αλέξη Τσίπρα

«Ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ.Τσίπρα, φέρεται να διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης το διάστημα 2016-2019».

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ: Φθηνός αντιπερισπασμός μιας κυβέρνησης που πιάστηκε με τους κοριούς στα αυτιά
«Τι να απαντήσει κανείς στο επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν μετέτρεψε το κακούργημα σε πλημμέλημα για να πέσουν στα μαλακά οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που έστησαν κατ’ εντολήν του το παρακράτος των παρακολουθήσεων; Ήμαρτον», αναφέρεται στην αναοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
​ Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις μετά τα αδιάσειστα -όπως αναφέρει- στοιχεία για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη και σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης με όσα λέει για το ζήτημα έχει περάσει στην αυτογελοιοποίηση.

Γ. Ραγκούσης: Ιστορικού μεγέθους ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα 

«Από χθες, ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος, παραδέχθηκαν την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ» αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει: «Οι στιγμές είναι πλέον απολύτως κρίσιμες για την 3η Ελληνική Δημοκρατία. Από χθες, ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και ο ίδιος, παραδέχθηκαν την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ. Αυτοί που είναι υπερήφανοι για το Σύνταγμα του 1975, είναι δυνατόν να μοιραστούν την ιστορική ευθύνη για αυτήν την πρωτοφανή -και αποδεδειγμένη πια- αντιδημοκρατική εκτροπή; Είναι δυνατόν να συγκαλύψουν τέτοιου ιστορικού μεγέθους ζημιά στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο Σύνταγμα της χώρας;».

Δ. Μάντζος: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από την Κυβέρνηση των υποκλοπών»

Σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. διερωτήθηκε: «Να μας χτυπήσει ποιος; Η Κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων; Η Κυβέρνηση που εξάγει, με άδεια του Υπουργείου Εξωτερικών, το Predator σε ανελεύθερα καθεστώτα της Αφρικής; Η Αξιωματική Αντιπολίτευση που έπαιξε με τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τα media, προκήρυξε δημοψήφισμα το οποίο ανακάλεσε το ίδιο βράδυ;».

«Το βαρύ θεσμικό αποτύπωμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντού γύρω μας. Είναι το σκιάχτρο που κραδαίνει η ΝΔ», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Την προπαγάνδα, όταν αυτή προέρχεται από κέντρα εξουσίας, είναι δύσκολο έως ανυπέρβλητο να την αντιμετωπίσεις. Αλλά, αν όντως είναι το Κατάρ πίσω από την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γιατί δεν μας το έλεγαν από την αρχή και μας το έκρυβαν; Και γιατί δεν έρχεται αύριο το πρωί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ΕΥΠ και να μας πει για το Κατάρ; Δεν το κάνουν επειδή δεν βρήκαν τίποτα και ο λόγος της παρακολούθησης δεν είναι αυτός», υπογράμμισε ο Δ. Μάντζος.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να θέσει στο στόχαστρο «δεξιά trolls των social media» τα οποία υιοθετούν ρητορική ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε για την υπόθεση διαφθοράς της Εύας Καϊλή, παραθέτοντας τρία δεδομένα:

«Πρώτον, η έρευνα για την κ. Καϊλή έχει ξεκινήσει το 2022, ενώ οι παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έγιναν Σεπτέμβριο-Δεκεμβρίου του 2021.

Δευτέρον, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, ελέγχθηκαν όλοι οι ευρωβουλευτές και στο κινητό της κ. Καϊλή δεν βρέθηκε Predator.

Και, τρίτον, και κρισιμότερο, η υπόθεση αυτή είναι κοινού ποινικού δικαίου. Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορεί να παρακολουθηθεί ένας πολιτικός για υπόθεση κοινής εγκληματικότητας. Ε

Δ. Κουτσούμπας: Στο τέλος θα επικρατήσει και δικομματική ομερτά

Ολα έχουν την αξία τους κι όλα πρέπει να διερευνηθούν, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη χθεσινή ομιλία του στην Πρέβεζα. Εξέφρασε ωστόσο ανησυχία ότι αν όλα αυτά υποταχθούν, όπως είπε, σε ένα δικομματικό καβγά, στο τέλος θα επικρατήσει και μια δικομματική ομερτά, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «συνήθως αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφήνοντας απ’ έξω τη μεγάλη εικόνα του κράτους- υποκλοπέα και χαφιέ».

Μέρα 25: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πείθει πια κανέναν

«Ο κ. Μητσοτάκης παρά τις αποκαλύψεις και μάλιστα με αποδείξεις συνεχίζει να παριστάνει τον ανήξερο, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μέρα 25. Δεν πείθει κανέναν όμως πια ο φυγάς», σχολίασε, για τον κ. Μητσοτάκη.

Eίναι ο ορισμός της διαπλοκής, ο ορισμός της διαφθοράς, ο ορισμός της ντροπής, ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση.

Πηγή: Μαρίνα Παπαδάκη, Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More