Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσία της Μ. Γκάγκα η ημερίδα για την παιδική κακοποίηση στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Σύντομη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της παρουσίας της, με κυβερνητικό κλιμάκιο, στη Θεσσαλονίκη για τα έργα της πόλης.

Η κυρία Γκάγκα απηύθυνε χαιρετισμό στην επιστημονική ημερίδα με θέμα την ανίχνευση και διαχείριση της παιδικής κακοποίησης, που διοργάνωσε η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών πολλαπλασιάστηκαν την περίοδο της πανδημίας, όπως επίσης τα ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα. «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε ποια παιδιά είναι αυτά που μπορεί να έχουν πρόβλημα και να βοηθήσουμε και τα παιδιά τα ίδια και τις οικογένειές τους. Να παρέμβουμε εκεί που χρειάζεται, είτε με βοήθεια ή και με μέτρα περιοριστικά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης αλλά και του γόνιμου διαλόγου και τον ρόλο τους στη διαχείριση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους επιστήμονες με ιδιαίτερη εμπειρία και γνώση σε θέματα παιδικής κακοποίησης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, διαδικτυακά, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, και η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων που εμπλέκονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More