Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδεία Μαραβέγια με αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές της Μαγνησίας

Στις περιοχές της Μαγνησίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της περασμένης Δευτέρας, περιόδευσε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα.

Σε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών στο Μικρό Περιβολάκι, το Περίβλεπτο και τον Αλμυρό, το κλιμάκιο ενημερώθηκε πλήρως για το εύρος της καταστροφής στις καλλιέργειες και συνομίλησε με τους παραγωγούς, που δυστυχώς είδαν για μια ακόμη φορά τη σοδειά τους να καταστρέφεται από ακραία καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, σε κάποιες καλλιέργειες οι ζημιές σημειώθηκαν την περίοδο της συγκομιδής των καρπών και αγγίζουν ακόμη και το 100% της φετινής παραγωγής.

Ο κ. Δούκας διαβεβαίωσε ότι οι πληγέντες παραγωγοί θα αποζημιωθούν κανονικά και ήδη έχει κινητοποιηθεί ο σχετικός μηχανισμός. Από την πλευρά του, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις, οι οποίες θα αποτυπώνουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την απώλεια του εισοδήματος του αγροτικού κόσμου, που δοκιμάζεται καθημερινά από το «κύμα» της ακρίβειας και μοχθεί για να επιβιώσει.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More