Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πούτιν: Η Μόσχα θα στείλει στη Λευκορωσία πυραύλους με πυρηνική ικανότητα εντός μηνών

Η Ρωσία θα παραδώσει στη Λευκορωσία τους επόμενους μήνες πυραύλους ικανούς να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο κατά την υποδοχή του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Τους επόμενους μήνες θα μεταφέρουμε στη Λευκορωσία τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ, στις συμβατικές και πυρηνικές εκδοχές τους», δήλωσε ο Πούτιν σε εκπομπή στη ρωσική τηλεόραση κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Λουκασένκο. στην Αγία Πετρούπολη.

Προσφέρθηκε επίσης να αναβαθμίσει τα πολεμικά αεροσκάφη της Λευκορωσίας για να τα καταστήσει ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα.

“Πολλά Su-25 (αεροσκάφη) βρίσκονται στην υπηρεσία του στρατού της Λευκορωσίας. Θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν με τον κατάλληλο τρόπο”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτός ο εκσυγχρονισμός θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε εργοστάσια αεροσκαφών στη Ρωσία και η εκπαίδευση του προσωπικού θα πρέπει να ξεκινήσει σύμφωνα με αυτόν», πρόσθεσε, αφού ο Λουκασένκο του ζήτησε να «προσαρμόσει» τα αεροπλάνα.

«Θα συμφωνήσουμε για το πώς θα το πετύχουμε», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν έχει αναφερθεί πολλές φορές στα πυρηνικά όπλα από τότε που η χώρα του ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, κάτι που η Δύση θεωρεί ως προειδοποίηση προς την ίδια να μην επεμβεί.

Ο Λουκασένκο είπε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα του αγόρασε από τη Ρωσία πυραύλους Iskander με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας και αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More