Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πυρπολεί» το πολιτικό σκηνικό η υπόθεση Γεωργούλη – Όργιο φημών για τη συμπεριφορά του

Η πολιτική παράθεση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη καλά κρατεί, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά μια ποινική υπόθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που έχει τηρήσει στο πρόσφατο παρελθόν κατηγορώντας το για τοξικότητα.

Την ίδια ώρα, την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για καμία συγκάλυψη επαναλαμβάνουν από την Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι η αντίδραση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ήταν ακαριαία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «δευτερογενή κακοποίηση του θύματος στα social media». 

Στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Όπως είπε στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής στην Επιτροπή JURI, η οποία αναμένεται να συζητήσει το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη ενώ είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η συζήτηση στις 30 Μαΐου. Δηλαδή δεν πρόκειται υπάρξει συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση 24 και 25 Απριλίου. Στις 30 Μαΐου είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο, ίσως όμως να πάει και τον Ιούνιο. Μπορεί στην αρχή επίσης να καλέσουν τον ευρωβουλευτή κεκλεισμένων των θυρών. Το πρώτο βήμα όμως είναι να οριστεί ο εισηγητής και αυτό φαίνεται με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ότι θα γίνει στις 8 Μαΐου».

Πηγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ΕΡΤ ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη απέναντι στους συνεργάτες του. Υπήρχαν πολλοί που έλεγαν ότι φαίνεται να έχει αλλάξει πάνω από πέντε συνεργάτες και αυτό που φέρεται να έλεγαν όταν έφευγαν αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι «δεν αντέχουμε άλλο, δεν μπορούμε άλλο τη συμπεριφορά του». Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, έκαναν λόγο για μπούλινγκ και προτιμούσαν να φύγουν, να προσπαθήσουν να βρουν μια άλλη δουλειά γιατί δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα».

Εχθές (20/4) υπήρξε η ανακοίνωση από την πλευρά των συνηγόρων του κ. Γεωργούλη, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ υπάρχει πολιτική διάσταση στην επιχειρηματολογία.

Η υπεράσπιση του κ. Γεωργούλη αναφέρει ότι εμπιστεύεται πλήρως τις βελγικές αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας και ότι ζήτησε να κληθεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις του. Παραμένει σε αναμονή αυτής της κλήσης και στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ολίβια Βένετ, επισημαίνει ότι ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρεται το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόσβαση στη δικογραφία και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακρόαση από τον κ. Γεωργούλη. Ήταν στην διακριτική ευχέρεια του ανακριτή εάν θα τους έδειχνε τη δικογραφία. Όμως μέχρι τώρα αυτό που λένε έμπειροι δικηγόροι είναι ότι πολύ δύσκολα συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν δεν έχει προηγηθεί ακρόαση του ανθρώπου ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Στο γιατί δεν έχει πάρει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς. Όπως εξήγησε και στη δική μας ποινική δικονομία και στο δικό μας σύστημα, εάν πρόκειται για μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου, πράγματι δυνατότητα πρόσβασης στη δικογραφία δεν υφίσταται εάν δεν έχει γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας και κατ’ επέκταση της ευρωβουλευτικής ασυλία.

Όργιο φημών για τη συμπεριφορά του Α. Γεωργούλη

Η συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη απέναντι σε συνεργάτες του φαίνεται πως ήταν γνωστή στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν αρχίσει οι «ψίθυροι» για τη συμπεριφορά του. Ακόμη, σημειώνεται ότι συνεργάτες του φέρονται να ήταν σε απόγνωση και ήθελαν να αλλάξουν δουλειά.

Παρέμβαση για τη διαρροή στοιχείων

«Η […] διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας» ανέφερε στην ανάρτησή της η καταγγέλουσα. 

Την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών.

«Κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας» αναφέρουν.

Ο Αλέξης Γεωργούλης μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων αρνείται τις κατηγορίες, τις χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές και αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More