Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Η ίδρυση και λειτουργία Μικρών Οικογενειακών Επιχειρήσεων σταθερός πυλώνας για την στήριξη των εργαζομένων

Τη σημαντικότητα για την περιοχή της Ροδόπης της ίδρυσης και λειτουργίας Μικρών Οικογενειακών Επιχειρήσεων και του ευεργετικού τους ρόλου στην τοπική οικονομία επεσήμανε σήμερα Τρίτη, 24-1-2023 στο www.ertnews.gr ταμίας του ΔΣ, ο κος Γιώργος Χατζηαθανασίου.
Όπως είπε βοηθάνε τόσο στη συγκράτηση του εργατικού δυναμικού στην περιοχή, αποτρέποντας τη «διαρροή» των νέων, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Χαρακτήρισε επίκαιρο ζήτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ίδρυση και λειτουργία νέων μονάδων ή με την επαναλειτουργία παλιών  (όπως η Shelman), αλλά και στάθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Σχολιάζοντας την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως είναι η ΔΕΗ και οι ΔΕΚΟ, αλλά και σε αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων στην υπόλοιπη χώρα στάθηκε στα εμπόδια που προέκυψαν εκ μέρους των εργοδοτών σημειώνοντας ότι στα πρώτα βήματα, στις μεγάλες πόλεις, επιδιώχθηκε η παράκαμψη της εφαρμογής από την πλευρά της εργοδοσίας σημειώνοντας ότι στη Ροδόπη,λόγω των μικρών δεδομένων της περιοχής, η εφαρμογή του μέτρου ήταν περιορισμένη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More