Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Νέες ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Για προσπάθεια απόκρυψης και διαστρέβλωσης της αλήθειας κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για θέματα Yποδομών και Mεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Ο σεβασμός στους ανθρώπους που χάσαμε δεν επιτρέπει ούτε συμψηφισμούς, ούτε συγκάλυψη ευθυνών – Τα 8 ψέματα του κ. Γεραπετρίτη»

Ο ύστατος σεβασμός στους ανθρώπους που χάσαμε είναι ο σεβασμός στην αλήθεια. Ο κ. Γεραπετρίτης σήμερα, για άλλη μια φορά, επιχείρησε είτε να την αποκρύψει είτε να τη διαστρεβλώσει.

➢ Είπε ότι λειτουργούσε κανονικά το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

«Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή Γεωργιάδη στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και Μητσοτάκη»

Με άλλη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει:

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για «ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας». Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».

Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

Λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία ο ελληνικός λαός ζητά να έρθουν όλα στο φως. Ζητά να υπάρχει δικαιοσύνη και κυρίως να υπάρχει το κράτος το οποίο αν εγγυάται την ασφάλεια προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά του τόπου που θέλει να δει ότι κάτι πραγματικά αλλάζει, τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών.

«Εδώ και πολλές ημέρες βλέπουμε κορυφαίους υπουργούς, προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία, να προσπαθούν να κάνουν ίσωμα όλη τη δημόσια συζήτηση. Είναι ένα πράγμα να συζητάς πολιτικά για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και των υποδομών διαχρονικά και άλλο πράγμα να αναζητάς ευθύνες για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας κατ’ αρχήν τα όσα ανακοίνωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πώς «είμαστε όλοι μαζί στη δημόσια συζήτηση για το κράτος και τις υποδομές μας, αλλά δεν θα είμαστε όλοι μαζί στην απόπειρα επίρριψης ευθυνών. Όσο κάποιοι θολώνουν το μήνυμα, δεν θα βρούμε ποτέ τον ένοχο και τον υπεύθυνο».

Υποστήριξε πώς «ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει ο κάθε υπουργός, δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες της. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβουν ατόφια και ακέραιη την ευθύνη της τετραετίας τους. Κυβερνούν 1.332 ημέρες, 44 μήνες και είναι υπεύθυνοι για τις παραλείψεις τους. Εμείς λέμε ναι στη συζήτηση, αλλά όχι στη σύγχυση, τον συμψηφισμό ή τον επιμερισμό ευθυνών. Τις ευθύνες θα τις αποδώσει και η Δικαιοσύνη αλλά και ο λαός όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα. Αυτό το σύνθημα αντηχεί σήμερα απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε όλη τη χώρα»τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που δίνει το παρών στο κέντρο της Αθήνας, στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Με εάν και υποθέσεις εργασίας, δεν κυβερνάται η χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση αναφερόμενη στην τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη πως «εάν είχαμε ένα πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης στη χώρα, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί».

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ”εάν” η ΝΔ δεν ήταν κυβέρνηση, η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Γι’ αυτό λοιπόν τους λέμε, χωρίς ”εάν” και ”εφόσον”, παραιτηθείτε τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More