Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην… αντεπίθεση οι “νερατζούρι”

 

Η Ίντερ κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη με 1-0, απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Έτσι οι Ιταλοί, βρέθηκαν στη δεύτερη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς, ενώ οι “μπλαουγκράνα” έμειναν τρίτοι με τρεις. 

Η Ίντερ υποδέχθηκε στο “Σαν Σίρο” την Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Champions League. Η Μπάγερν νωρίτερα είχε “διαλύσει” την Πλζεν με 5-0, κάνοντας το 3/3 και οι δύο ομάδες, πάλεψαν για τη δεύτερη θέση, καθώς ισοβαθμούσαν με 3 βαθμούς εκατέρωθεν. Με αυτή τη νίκη οι “νερατζούρι” πήραν… κεφάλι στη βαθμολογία.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Ίντερ, καθώς στο δεύτερο λεπτό, ο Τσαλχάνογλου, δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση, με τον Τερ Στέγκεν, να απομακρύνει με γροθιές σε κόρνερ. Οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι, είχαν τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Ιταλών, οι οποίοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Στο 24′ οι “νερατζούρι” φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Γκαρσία, αλλά μετά από εξέταση του VAR, καταλογίστηκε οφσάιντ στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Στο 37′ Η Μπαρτσελόνα, κατάφερε να βρει μία τελική, μετά από πολύ ώρα, όταν ο Ντεμπελέ σούταρε, με τη μπάλα όμως, να πηγαίνει στην εξωτερική  πλευρά των διχτύων. Στις καθυστερήσεις η Ίντερ “σόκαρε” τους “μπλαουγκράνα”, όταν ο Ντιμάρκο, έστρωσε τη μπάλα στον Τσαλχάνογλου, με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό, συρτό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Τερ Στέγκεν, λίγο έξω από την περιοχή. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα, με το σκορ στο 1-0, υπέρ της Ίντερ.

 

Si riparte https://t.co/j8qSrgiOXC

— Inter (@Inter) October 4, 2022

Με την έναρξη του δεύτερου μισού, η Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε το πλάνο της και διατήρησε την κατοχή. Από την άλλη και οι “νερατζούρι”, περίμεναν τους Καταλανούς και προσπαθούσαν να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση. Στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης, οι “μπλαουγκράνα”, έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, που τους παρουσιάστηκε στο ματς. Οι παίκτες του Τσάβι, άλλαξαν όμορφα τη μπάλα, με τον Ντεμπελέ, να βρίσκεται σε σημείο βολής, μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το “χατίρι” και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα. Στο 67ο λεπτό Ο Πέδρι ισοφάρισε για την Μπαρτσελόνα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για χέρι, μετά από έλεγχο στο VAR. Το σύνολο του Τσάβι, πίεσε ασφυκτικά τους “νερατζούρι” οι οποίοι όμως, άντεξαν την πίεση και κατάφεραν να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη, ενόψει της συνέχειας. Με αυτό το τρίποντο οι Ιταλοί πέρασαν στη δεύτερη θέση με 6 βαθμούς, ενώ οι Καταλανοί είναι πλέον, στην τρίτη θέση με τρεις βαθμούς.

Γκολ: 45’+2′ Τσαλχάνογλου

Κίτρινες: 23′ Μπαρέλα, 70′ Τσαλχάνογλου / 60′ Μπουσκέτς

Δοκάρι: 61′ Ντεμπελέ

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Ντι Μάρκο, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Κορέα (Τζέκο 56′), Μαρτίνες.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Ερνάντεζ): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Κρίστενσεν (Πικέ 58′), Γκαρσία, Αλόνσο (Μπαλντέ 63′), Γκάβι, Πέδρι, Μπουσκέτς, Ραφίνια (Φατί 63′), Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More