Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Μεγαλόπολη δασοκομάντος από Γερμανία, Φινλανδία και Νορβηγία

Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Υπάρχει ήδη μία ομάδα δασοπυροσβεστών στην Τρίπολη, ενώ για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου θα εγκατασταθούν στη Μεγαλόπολη, ομάδες (70 έως 80 ατόμων) Γερμανών, Φινλανδών και Νορβηγών δασοκομάντος, με πρώτη την ομάδα από τη Γερμανία οι οποίες θα εναλλάσσονται διαδοχικά ανά 15 ημέρες.

Το κόστος για το μέτρο αυτό καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, θα σταθμεύουν μόνιμα στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα, 5 εναέρια μέσα -ένα ελικόπτερο βαρέος τύπου Ericsson, δύο αεροσκάφη PZL και δύο ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air Tractor- τα οποία θα καλύπτουν Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Η Αργολίδα και η Κορινθία, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα καλύπτονται από τα εναέρια μέσα της Αττικής.

Τέλος, υπάρχει σχεδιασμός για τη μεταφορά των δασοκομάντος με ελικόπτερο που θα μετακινείται από την Πάτρα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε εκ νέου στον υπουργό Χρ. Στυλιανίδη το αίτημα δημιουργίας ΕΜΑΚ στην Τρίπολη και επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά στον εξοπλισμό της.

φωτο αρχείου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More