Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ειδικό δικαστήριο ο Ν. Παππάς – Παραπέμπεται και ο Χ. Καλογρίτσας (video)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μετά την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών, που αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ σε δίκη παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη. Η κατηγορία αφορά παράβαση καθήκοντος και είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Το Ειδικό Δικαστήριo θα συγκροτηθεί από ανώτατους δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας

Για προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ και εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι επί διακυβέρνησής του, το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. από τηλεοπτικούς σταθμούς, και ότι επί τωρινής κυβέρνησης, το Δημόσιο μόνο πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα, για να την αποθεώνουν.

«Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα. Όσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα απάντησε ότι σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και αναμένει την ετυμηγορία της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Το έδειξε έμπρακτα όταν κυβερνούσε, με το παραδικαστικό κύκλωμα που έφτιαξε, το αποδεικνύει σήμερα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και με τις απειλές που εκτοξεύουν στελέχη του για «την επόμενη φορά που θα είναι αλλιώς», σχολίασε η ΝΔ.

«Η Δικαιοσύνη με απόλυτη ανεξαρτησία να ρίξει άπλετο φως στις υποθέσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη διαφάνεια και τη διάκριση των εξουσιών», αναφέρει το ΠΑΣOΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Στη δίκη παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες και έχει καταγγείλει για κεντρικό ρόλο στην οργάνωση της διαδικασίας, τον πρώην υπουργό. Μετά την απόφαση περί παραπομπής από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα εκδικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο, αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ρεπορτάζ Γιώργος Παντελάκης

Πηγή ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More