Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στράτης Ελισσαίος: Εκθέτει το φωτογραφικό του «Lithi-ον» στην Τήνο

To Σάββατο 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου (Μοσχούλειο Σχολή) τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Στράτη Ελισσαίου, με τίτλο «Lithi-ον», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου. Η συλλογή φωτογραφιών θα εκτίθεται από τις 9 έως τις 25 Ιουλίου, καθημερινά από τις 19:00-23:00, στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου.

«Ο φωτογραφικός του φακός αναζητά μία ιδιαίτερη επικοινωνία με τους γρανιτένιους όγκους που βρίσκονται στο νησί της Τήνου. Μια σιωπηλή συνομιλία εγκαθίσταται και με έναν αμφίδρομο τρόπο, οι γρανίτες απαντούν σε αυτή την πρόσκληση δωρίζοντας την αποκάλυψη μορφών που κρατούν καλά κρυμμένες και ενσωματωμένες στους όγκους τους. Απελευθερώνουν τις μορφές αυτές από το περίβλημά τους και τις στέλνουν απομονωμένες από οποιαδήποτε περιττή πληροφορία στον θεατή» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται ακόμα, στην αναζήτηση αυτή βρίσκει προσωρινό καταφύγιο μέσα στα «κελιά» που υπάρχουν διάσπαρτα στην ύπαιθρο του νησιού, αποκαλύπτει κρυμμένες εικόνες τους, αποτυπώνοντας τη συσσωρευμένη ενέργεια και τις ποιότητες που ενυπάρχουν στα πέτρινα κελιά, όχι με μια μεταφυσική θεώρηση, αλλά προσπαθώντας να βρει φυσικούς διαύλους επικοινωνίας με το παρελθόν.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Στράτης Ελισσαίος επιχειρεί να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά τους, να επικοινωνήσει με την ζωή που έχει βιωθεί, να συναντηθεί με τις εικόνες που έχουν ειδωθεί, στους ιερούς αυτούς χώρους και ότι με το «Lithi-ον» ο φακός του «συνομιλεί» με τη φύση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More